Facebook hozzászólás
322

Mesés hagymaleves – megbolondítva

Tél végén már nagyon vágyunk a friss, zöld ízekre, és a hűvösebb napokon a meleg is nagyon jól esik!  Ezt a levest még az is szeretni fogja, aki nem kedveli a főtt hagyma íztét. Böjt idején különösen hasznos, hisz hús nélkül készül, és megfázáskor is igen jól jön gyógyító hatása miatt! Az egészséges élet dunántúli hírnöke, Csákvári Zsuzsanna receptje következik!
Hagymaleves franciás tálban, Kép: Csákvári Zsuzsanna
Kép: Csákvári Zsuzsanna

A most következő recept két éhes szájnak elegendő!

Egy evőkanál olajon megpirítunk egy kiskanálnyi reszelt gyömbért , majd hozzáadunk egy közepes fej hagymát, amit félholdra vágtunk. Az alapanyagokat együtt pirítjuk tovább, aztán annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi. Lassú tűzön forralva egészen krémessé főzzük a hagymát. Ez kb. 20-30 perc. A végén sózzuk és friss póréhagyma zöldjét dobunk a tetejére. Ha még finomabb ízekre vágyunk, akkor megbolondíthatjuk egy evőkanál fehér rizsmizóval. Ezt bioboltokban lehet beszerezni! Érdemes mert kellemes édeskés ízt kölcsönöz mindennek, és krémesebbé teszi. Hogy laktatóbb legyen a levesünk üvegtésztát adhatunk hozzá, amit egy evőkanál szójaszósszal meglocsoltunk. Ekkor egy tűzálló tálkába helyezzük a levest, a  tetejére rászórjuk a szójaszósszal  ízesített tésztát és sütőben rápirítjuk.
Jó étvágyat!
Ha kíváncsi vagy a szezámmagos csirkémre, itt megtalálod! Ha Zsuzsa másik receptjét is szeretnéd elolvasni? Rajta!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

7 dolog, ami télen is kiváló kerti elfoglaltság lehet

Ahogy beköszönt a tél, sokan hajlamosak elfeledkezni a kert nyújtotta lehetőségekről, pedig ilyenkor is rengeteg…

Minden, amit tudni érdemes a szemfenékvizsgálatról

A tévhitekkel ellentétben a szemészeti vizsgálat nem egyenlő az optikákban végzett éles látás vizsgálattal.…
1 / 3 462

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!