A zöldborsó új arca – belecsaptunk!
Itt a nyár, bátran használjuk együtt a különböző, friss, kerti zöld fűszereket a főzéskor. Jól megy például a petrezselyem a mentához! Itt van például a zöldborsóleves, amit egész egyszerűen újjávarázsolhatsz velük. Kánikulában nemcsak kifejezetten üdítő, de elkészítve is bámulatosan friss zöld színű!
Hozzávalók:
- 70 dkg fejtett zöldborsó
- 1-1 csokor petrezselyem és menta
- 2 szál újhagyma vagy annak megfelelő póréhagyma
- 1 krumpli
- 1/2 ek vaj
- 1 ek olaj
- kb. 1 l zöldséges alaplé
- ízlés szerint só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
Tedd fel melegíteni az alaplevet. Kockázd fel a krumplit, karikázd fel a hagymát, egy másik deszkán vágd apróra a petrezselymet és a mentaleveleket. Egy másik edényben olvaszd össze a vajat az olajjal (a kettőtől selymesebb lesz a leves!), és dobd rá először a hagymát, majd kisvártatva a burgonyát. Nagyjából ötperces pirítás után öntsd hozzá a már meleg zöldséges alaplevet, és főzd meg benne a krumplit (ez segít majd sűríteni!).
Sózd, borsozd ízlésed szerint. Ha puha a burgonya, öntsd hozzá a zöldborsót, a zöld fűszereket (a hagymakarikákból illetve a petrusból és a mentából picit tegyél félre a díszítésnek). Főzd még úgy öt percig, és jöhet a turmixgép! Öntsd bele, és zúzd krémmé! Öntsd tányérkákba, és szórd meg a tetejét a félre tett hagymával, mentával, petrezselyemmel!
Díszítheted még egy kis reszelt sajttal, levesgyönggyel, pirított kenyérkockával.
Siess a piacra, mert hamarosan vége a zöldborsó-szezonnak! Vegyél egy kicsit többet, és készítsd el ezt a zöldborsós tésztát is!
Hozzászólás zárolva.