Facebook hozzászólás
1 753

Sütőtökös fánk

Tudom, jó néhányan nem szeretik a sütőtököt, és meg is értem ezt annak ellenére, hogy én eléggé imádom. Mindemellett nekik is ajánlom ezt a receptet, ugyanis egyáltalán nincs sütőtök íze, viszont nagyon szaftos tőle a fánk. Egyetlen dolog van, amire figyeljetek oda, ez pedig a sütési hőmérséklet. Ugyanis attól, hogy a tészta nagy hányada nedves hozzávaló, hajlamos lehet nem átsülni a fánk, holott a külsején már úgy látszik, mintha készen lenne.

Sütőtökös fánk, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

40 dkg sült tök kocka
5 dl liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
6 teáskanál cukor
1 egész tojás
1 tojássárgája
1,25 dl szénsavas ásványvíz
olaj a sütéshez
porcukor, juharszirup, lekvár, csokiszósz a tálaláshoz ízlés szerint
Elkészítés:

A tököt villával áttörjük, és összekeverjük a hozzávalókat. Ez nagyjából három perc fejvakarással együtt is, hogy melyik tálban történjék mindez. Közben az olajat felforrósítjuk (ha van cukorhőmérőd, 160 fokig), majd a tésztából evőkanálnyi darabokat engedünk az olajba. Fontos, hogy alacsony hőmérsékleten süljön a fánk tovább, hogy rendesen átsüljön. Itatósra szedjük és forrón tálaljuk.

Tökös gibanyica – a délvidék kedvenc édessége
Sütőtökből már számos finomságot készítettünk, ezért egy újabbért most valóban a szomszédba mentünk. Ez a fahéjas, piteszerű édesség bizonyára nálunk is kedvenc lesz. Igazi őszi, téli vitaminbomba.


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!