Facebook hozzászólás
319

Pulyka korma

Nem, nem pulyka koma, az valami egészen más! Ez egy indiai ételféleség, jellegzetes fűszerei vannak, és elengedhetetlen alkotóeleme a joghurt vagy kókusztej. Az ételkészítés alapja a hús magas hőmérsékleten való megpirítása, majd lassú tűzön, hosszú időn át tartó főzése. Érdemes kipróbálni, remekül színesítheti konyhai repertoárunkat.

Pulyka korma, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

80 dkg pulykamell filé (ha jobban szeretjük, csirkemell)
5 dkg vaj
2 evőkanál olaj
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
egy hüvelykujjnyi gyömbér
1 evőkanál curry por
1 teáskanál indiai ötfűszer keverék
1 mokkáskanál őrölt koriander
2 babérlevél
1 dl paradicsomlé
0,5 liter kókusztej

bors
friss korianderzöld

Elkészítés:
A pulykamellet nagyobb kockákra vágom. A vaj és olaj keverékén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadom a lereszelt fokhagymát és gyömbért. Közepes lángon kevergetem, vigyázva, meg ne égjen a fokhagyma. A serpenyőbe szórom a curryt, az ötfűszer keveréket és az őrölt koriandert, valamint a babérleveleket, egy percig pirítom a fűszereket. Ekkor kerül a serpenyőbe a hús, amit fehéredésig sütök. Hozzáadom a paradicsomlevet és a kókusztejet, sózom, borsozom az ételt, és kis lángon a hús puhulásáig folytatom a főzést. Néha megkeverem. A főzés során a szósz besűrűsödik, selymes lesz. Párolt rizs a megfelelő köret hozzá. A tányérokon bőven kerül a tetejére koriander, és aki szereti, chili pehellyel is megszórhatja.

Keménytojás Moghlai szószban
Nagyon kedveljük az indiai ízeket, ezért viszonylag gyakran kerül indiai étel az asztalunkra. Ez például egy roppant gyorsan és egyszerűen elkészíthető vacsora, osztatlan elismerés fogadta minden családtagom részéről. Ráadásul mindenki szívesen megeszi, nem kell azon töprengeni, hogy az egyik a csirkét nem szereti, a másik a disznóért nincs oda, a halat pedig egy emberként nem eszik. A tojást mindenki imádja. Próbáld ki ezt az indiai receptet is!

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!