Gazpacho
Messze még a nyár, de már nagyon várjuk. Képzeljük el, hogy kánikula van, és mi ezt a hűvös gazpachót kortyolgatjuk.
Hozzávalók:
50 dkg érett paradicsom, meghámozva, kimagvalva, húsát apróra vágva
(ennek hiányában 2 doboz hámozott paradicsom konzerv)
25 dkg paprika, lehet piros, zöld, amilyen jól esik, kimagozva
1 nagyobbacska salátauborka, hámozva
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 evőkanál balzsamecet
5-6 evőkanál olívaolaj
1 testes szelet kenyér, sütőben kicsit meg lehet szárítani, de ne pirítsuk barnára só, bors, petrezselyem
Elkészítés:
Ennél egyszerűbben készíthető étel talán nincs is. A zöldségeket beledobjuk a turmixba, utána hajítjuk a kenyeret, a sót, és adunk neki amúgy tisztességgel. Előtte persze döntsük el, hogy teljesen simán, krémesen szeretnénk-e a levest viszontlátni a tányérban, vagy rusztikusabban. Ha ez utóbbi, akkor csak addig nyomjuk a gombot, amíg a kívánt állagot el nem érjük. Ezután következik az ízesítés sóval, borssal, balzsamecettel (vagy borecettel), végül mehet hozzá az olívaolaj. Kánikulában egy-két jégkockát tehetünk a levesbe.
Hozzászólás zárolva.