Facebook hozzászólás
1 101

Édesburgonyás halpogácsa

Halat enni jó dolog, egészséges, tele van csomó fontos ásványi anyaggal, olajokkal, vitaminnal. Egyszóval érdemes rendszeresen fogyasztani, a dietetikusok heti 1-2 alkalommal való fogyasztását javasolják. A mindenki által ismert sült halon, rántott halon és halászleven kívül sok más kreatív ötlet van.

Édesburgonyás halpogácsa, Kép: receptguru.cafeblog.hu
Kép: receptguru.cafeblog.hu

Hozzávalók:
500 g édesburgonya héjában megfőzve, megpucolva
240 g hal (vegyesen tonhal és szardínia)
1 tojás
3 ek. tk zabliszt
1/2 csokor friss petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
150 g tk zsemlemorzsa
Tálaláshoz, sütéshez:
20 szál snidling
3 dl tejföl
4 ek majonéz
1 ek citromlé
4-6 db közepes csemegeuborka

Elkészítés:
Az édesburgonyát még melegen összetöröm, hozzákeverem a halat, majd mehet bele a tojás a liszt, a petrezselyem valamint só és bors ízlés szerint. Ebből a mennyiségből kb. 7-8 db pogácsát formázok, zsemlemorzsába forgatom és serpenyőben olívaolajon kérget sütök rá, majd mehet a sütőbe 200 fokra kb. 20 percre. Közben a tejfölt a majonézzel elkeverem, almareszelőn belereszelem az uborkákat, a citrom levével ízesítem majd tálaláskor a pogácsák tetejére adagolom és apróra vágott friss snidlinggel díszítem. Kata többi receptjét itt találod.

Csicseriborsós halpogácsa
Hidegen, melegen egyaránt kitűnő, viheted munkahelyre, teheted uzsonnás dobozba, és a pikniken is jó szolgálatot tesz. Tegyél vele egy próbát, nem bánod meg!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!