Facebook hozzászólás
414

Epres muffin

Egy igazi tavaszi, primőr gyümölccsel készült muffin. Ilyenkor még drága az eper, a muffin tésztáját viszont olcsóbb lisztekből készítettük, hogy kissé kiegyenlítődjenek a költségek. Ez a muffin egyébként puha gyümölcskompótokkal is elkészíthető, szúrjunk a közepükbe egy darabka őszit, körtét, amink van.

Epres muffin, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók
15 dkg barna rizsliszt / fehér is jó, de a barnában több a rost
6 dkg tápiókaliszt
2 egész tojás + 1 sárgája
15 dkg eritritol
1/2 csomag sütőpor
1 mokkáskanál szódabikarbóna
csipet
0.5 dl olaj / olvasztott kókuszzsír
1 citrom leve + héja
16 szem friss eper + 20 dkg az öntethez

Elkészítés
1. Keverjük össze a száraz hozzávalókat.
2. Verjük fel egy kicsit a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a citrom levét és héját, vaníliát.
3. A száraz hozzávalókhoz fokozatosan adjuk hozzá a nedveseket.
4. Adagoljuk a masszát a formákba, de csak félig töltsük meg azokat, mert a muffinok jelentősen felpúposodnak.
5. Minden muffin közepébe szúrjunk be egy egész szem epret.
6. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt sül, de tartsunk tűpróbát.
7. Amíg a muffinok sülnek készítsük el az öntetet (el is maradhat)
Az epret kicsit törjük össze, de maradjanak benne fél/egész szemek, keverjük el a cukorral és főzzük fel. Ha szeretnénk egészen a karamellizálódásig főzhetjük. Mi ezt nem tettük, mert nagyon szeretjük az eper kifőtt levét.

Hűsítő gyümölcs desszert
Nyári melegben nemcsak a fagyit, hanem más, jól lehűthető desszerteket is szeretjük, különösen, ha gyümölcsökből, és sütés nélkül készülnek. Hát, ez pont ilyen!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!