Facebook hozzászólás
776

Csokis pina colada rétes

A réteslap sokoldalúan használható, akár édességek, akár sós falatok, piték készítésére, ezért nem árt, ha tartunk otthon a hűtőben egy-egy csomaggal belőle. Jól bírja a mélyhűtést is. Nyári melegben aztán készíthetünk belőle frissítő, ananászos édességet.

Pina colada rétes, Kép: Hajós Ágnes
Kép: Hajós Ágnes

Hozzávalók:

8 nagyobb réteslap
10 dkg vaj
1 kisebb ananász
15 dkg kókuszreszelék
2 tojás
1 vaníliás cukor
1-1,5 dl kókusztej
Ízlés szerint cukor
6 ek zsemlemorzsa
10 dkg étcsoki
Elkészítés:
Az ananászt megtisztítjuk, középső fás részét kivágjuk, apró kockákra szeljük. Egy kicsit hagyjuk állni, lecsepegtetjük (a maradék levet igyuk meg). Az ananászkockákat összekeverjük a kókuszreszelékkel, vaníliás cukorral, a tojással és annyi kókusztejjel, hogy kezelhető, de ne folyós masszát kapjunk, cukrot is adjunk hozzá ízlés szerint.
4-4 réteslapot egymásra teszünk (alá konyharuha kerüljön), a rétegek között kenjük meg olvasztott vajjal, a legfelsőket szórjuk meg zsemlemorzsával. Az egyik szélükön osszuk el a kókuszos masszát, majd a konyharuha segítségével tekerjük fel.
Tepsire ültetjük, a végeiket összenyomkodjuk, a tetejüket megkenjük a felvert tojással. 180 fokos sütőben készre sütjük.
Kihűlve, átlósan felszeleteljük, megcsorgatjuk a vízgőz fölött vagy mikróban felolvasztott csokival.

Fülöp-szigeteki tésztasaláta
Az egyik amerikai utamon tanultam ezt a roppant egyszerű receptet, azóta is gyakran készítem, sőt, én is szoktam belőle munkahelyi ebédet kerekíteni, mondhatom, remek választás!


Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!