Málnavarázs – Max konyhájából
Íme Maxék kedvenc szülinapi tortája. Van ugyan egy barát a családban, aki történetesen cukrász, de mi, halandók bizony mindent lefordítunk a magunk nyelvére. Max is így gondolta, és így született meg egy hamisíthatatln nyári süti! Isteni!
Hozzávalók
a rizskrémhez:
Tejberizst főzünk az alapanyagokból, majd, ha kész félre tesszük hűlni.
a vanília krémhez:
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája habosra verve
- 3,5 dl tej
- 1 cs vaníliás pudingpor
Az alapanyagokat habosr keverjük, majd hozzáadunk 3,5 dl tejet és egy csomag vaníliás pudingport. Kis pihenés után sűrűsödésig főzzük. Ha kész, ezt is félre tesszük hűlni.
Nézzük a tésztát:
4 tojásból, 4 kanál cukorral és 4 kanál liszttel piskótát készítünk. A tojásfehérjét felverem, amikor már keményedik kanalanként beleteszem a cukrot. A kemény habba egyenként belekeverem a tojások sárgáját. Ezután a lisztet beforgatom óvatosan. Kb. 20X30 cm-es formában megsütöm, ezt is félre teszem hűlni.
Zselé:
2,5 dl vízben felolvasztok 1 tasak étkezési zselatint, gyöngyözésig melegítem. Hideg vízfürdőben langyosra hűtöm, majd belekeverem 2,5 dl málnaszörp és ugyanennyi víz keverékébe. A süti tetejére borítom a málnát (fagyosan), majd nagyon óvatosan ráöntöm a zselatinos málnaszörpöt. Még egy órára visszateszem a hűtőbe, hogy a zselatin is megdermedjen.
A vanília és a rizskrémet arányosan lehet növelni, ha magasabb sütit szeretnénk készíteni. A szörp és a víz aránya változtatható, több szörp esetén keményebb, több víz esetén lazább lesz a zselé. Nem fontos, hogy teljesen ellepje a málnát, de minden szemnek zselatinosnak kell lenni, nehogy összeessen vagy kiszáradjon a málna.
Nagyon kiadós, és jól variálható, lehet eperrel vagy erdei gyümölccsel, a lényeg hogy fanyar legyen a gyümi! Biztos siker, és nagyon hálás sütike, mindenki szereti! Jó étvágyat!
Hozzászólás zárolva.