Facebook hozzászólás
243

Bravó! Újabb magyar étterem a világtopon

Két díjat is elnyert a Budapest belvárosában működő Tama Restaurant a World Luxury Restaurant Award elnevezésű versenyen. A vietnami fővárosban, Hanoiban július 22-én megrendezett díjátadó gálán a globális kategóriában egyedüli magyar étteremként díjazták a tavaly májusban nyílt éttermet, de a regionális kategóriában is elismerést vehetett át a Tama Restaurant tulajdonosa, Hegyi Attila.

 

Hogy a magyar gasztronómia egyre inkább lépést tart a versenytársaival, azt mi sem bizonyítja jobban, mint a nemzetközi szinten elért sikerek. A legfrissebb eredmény a budapesti Tama Restaurant nevéhez köthető, amely a budapesti gasztronómiai térkép új szereplőjeként máris két díjat is besöpört a World Luxury Restaurant Awardon.

Tama Étterem, Kép: tamabudapest
Tama Étterem, Kép: tamabudapest

A rangos nemzetközi megmérettetésen a világ minden részéről nevezhetnek éttermeket a vendégek, bloggerek, étteremkritikusok, újságírók, de pályázhatnak maguk az éttermek is. Fontos kritérium, hogy csakis a magas minőséget kínáló, magas konyhaművészetet képviselő, és színvonalas berendezéssel rendelkező éttermek vehetnek részt a versenyben, amelyek szolgáltatását kiválóra értékelték a különböző véleményező oldalakon és applikációkban.

Hegyi Attila átveszi az elismerést Hanoiban, Kép: sajtóanyag
Hegyi Attila átveszi az elismerést Hanoiban, Kép: sajtóanyag

– Óriási megtiszteltetés volt számunkra, hogy mindjárt két kategóriában is szólítottak minket a díjátadón – mondta el Hegyi Attila, a Tama Restaurant tulajdonosa. –  Azért is különösen fontos ez az elismerés számunkra, mert a vendégek pozitív visszajelzései is számítottak az elbírálásnál, ami azt jelzi nekünk, hogy jó úton haladunk. –

Egy különleges fogás a Tama Étteremből, Kép: tamabudapest
Egy különleges fogás a Tama Étteremből, Kép: tamabudapest

A fine dining konyhára építő, egyfajta cosmopolitan montázst kínáló Tama Restaurant alapvetően a magas minőségű magyar alapanyagokat használ, de nyitott a mediterrán és távol-keleti elemekre is.

Aki az egész Balaton-régió fellendítéséről álmodik
Ha nyár, akkor Balaton, ha Balaton, akkor Kistücsök Étterem Balatonszemesen! Az ország egyik legjobb konyhája és borlapja, aki pedig minderről mesélt nekünk: Csapody Balázs tulajdonos, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és a Magyar Bocuse d’Or Akadémia elnökségi tagja. Fogadjátok szeretettel interjúnkat!

Az egyszerre 40 vendéget kiszolgáló étterem Budapest belvárosában, a Bajcsy-Zsilinszky úton található, belső tere leginkább egy hangulatos nappalira emlékeztet. Az étterem séfje Kovács Péter, aki korábban többek közt Angliában Adam Gray éttermében, a Skylonban is dolgozott és évente több alkalommal külföldi Michelin csillagos éttermekbe jár stázsolni, inspirációt gyűjteni.

Az étterem hazai porondon már korábban is ért el sikereket: a Magyar Konyha magazin 2016 végén beválasztotta a 10 legjobb gourmet étterem közé, a Best of Budapest 2017-es rangsorában a legjobb új étteremként szerepelhetett, valamint a 2017-es Volkswagen Dining Guide Top 100 étterem kalauzban 19. helyezést ért el.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!