Joghurttal a jó leheletért !
Kellemetlen szagú hidrogén-szulfidot termelő baktériumtörzsek okozzák a rossz leheletet. Egy amerikai fogászati konferencián nemrégiben az is kiderült, hogy a hidrogén-szulfid mennyisége a szájban már két hét alatt is akár 80 százalékkal csökkenhet, ha minden nap eszünk egy kis natúr joghurtot.
A jótevők, a Lactobacillus bulgarians és a Streptococcus thermophilus baktériumok a sajtokban és a savanyított zöldségfélékben is megtalálhatók.
Ismerje meg a karambolát!
Származási hely: Délkelet-Ázsia
Jellemzői: Lédús, illatos, sárgászöld gyümölcs, keresztmetszete csillag alakú, ezért csillaggyümölcsnek is nevezik.
Íze: Savanykás.
Mire jó? Nyersen remek díszítője lehet koktéloknak, desszerteknek, kelyheknek. Emellett finom lekvár, befőtt készíthető belőle.
Milyet vegyen? Héja legyen sárga és hibátlan, tapintása pedig kemény.
Így fogyassza: Megmosva, héjastól ehető. Az utóérlelt karambola íze jócskán elmarad a fán beérettől. Sokat segít azonban, ha a gyümölcsöt nem fogyasztjuk el azonnal, hanem napos helyre tesszük, és megvárjuk, míg élei barnulni kezdenek.
Tárolás: Pár nap alatt megromlik, hűtőszekrényben is csak 3-10 napig áll el.
Vitaminok, ásványok: Rengeteg kálium és C-vitamin található benne, emellett vasat és cinket is tartalmaz.
Energiatartalma: 33 kcal/100 gramm
Az E-vitamin szerepe A reumás betegeknél gyakran jelentős E-vitamin-hiányt lehet megállapítani. Ez azért is sajnálatos, mert az E-vitamin képes a gyulladást fenntartó szabad gyököket semlegesíteni. Éppen ezért reumás betegségek esetén az E-vitamin kiváló gyulladáscsökkentő. A reumatológusok egyre gyakrabban alkalmazzák, a hagyományos kezelések kiegészítéseként. Reumás betegségekben nagy dózisban, több hónapig folyamatosan kell szedni. Lehetőleg természetes eredetű vitaminkészítményt érdemes választani.
Kedvencünk a csokoládé
Az édesség utáni vágy velünk született tulajdonság. Már gyermekkorban összekapcsolódik az ünnep, a szeretet, a jutalmazás fogalmával. Később megtanuljuk, hogy jó lenne ellenállni az édes csábításnak, ha figyelünk a testsúlyunkra és törődünk az egészségünkkel. Mennyit ehetünk lelkifurdalás nélkül? Heti két-három alkalommal egy-két kocka, kisebb szelet csokoládé megengedhető. Jó minőségű, magas kakaótartalmú terméket válasszunk, és étkezés után, desszertként majszoljuk el lassan, élvezettel. Ha többet ettünk a kelleténél, félórás tempós sétával, kocogással ledolgozhatjuk a fölös kalóriákat.
Hozzászólás zárolva.