Facebook hozzászólás
169

Joghurttal a jó leheletért !

Kellemetlen szagú hidrogén-szulfidot termelő baktériumtörzsek okozzák a rossz leheletet. Egy amerikai fogászati konferencián nemrégiben az is kiderült, hogy a hidrogén-szulfid mennyisége a szájban már két hét alatt is akár 80 százalékkal csökkenhet, ha minden nap eszünk egy kis natúr joghurtot.

 A jótevők, a Lactobacillus bulgarians és a Streptococcus thermophilus baktériumok a sajtokban és a savanyított zöldségfélékben is megtalálhatók.

Ismerje meg a karambolát!

Származási hely: Délkelet-Ázsia

Jellemzői: Lédús, illatos, sárgászöld gyümölcs, keresztmetszete csillag alakú, ezért csillaggyümölcsnek is nevezik.

Íze: Savanykás.

Mire jó? Nyersen remek díszítője lehet koktéloknak, desszerteknek, kelyheknek. Emellett finom lekvár, befőtt készíthető belőle.

Milyet vegyen? Héja legyen sárga és hibátlan, tapintása pedig kemény.

Így fogyassza: Megmosva, héjastól ehető. Az utóérlelt karambola íze jócskán elmarad a fán beérettől. Sokat segít azonban, ha a gyümölcsöt nem fogyasztjuk el azonnal, hanem napos helyre tesszük, és megvárjuk, míg élei barnulni kezdenek.

Tárolás: Pár nap alatt megromlik, hűtőszekrényben is csak 3-10 napig áll el.

Vitaminok, ásványok: Rengeteg kálium és C-vitamin található benne, emellett vasat és cinket is tartalmaz.

Energiatartalma: 33 kcal/100 gramm

Az E-vitamin szerepe A reumás betegeknél gyakran jelentős E-vitamin-hiányt lehet megállapítani. Ez azért is sajnálatos, mert az E-vitamin képes a gyulladást fenntartó szabad gyököket semlegesíteni. Éppen ezért reumás betegségek esetén az E-vitamin kiváló gyulladáscsökkentő. A reumatológusok egyre gyakrabban alkalmazzák, a hagyományos kezelések kiegészítéseként. Reumás betegségekben nagy dózisban, több hónapig folyamatosan kell szedni. Lehetőleg természetes eredetű vitaminkészítményt érdemes választani.

Kedvencünk a csokoládé

Az édesség utáni vágy velünk született tulajdonság. Már gyermekkorban összekapcsolódik az ünnep, a szeretet, a jutalmazás fogalmával. Később megtanuljuk, hogy jó lenne ellenállni az édes csábításnak, ha figyelünk a testsúlyunkra és törődünk az egészségünkkel. Mennyit ehetünk lelkifurdalás nélkül? Heti két-három alkalommal egy-két kocka, kisebb szelet csokoládé megengedhető. Jó minőségű, magas kakaótartalmú terméket válasszunk, és étkezés után, desszertként majszoljuk el lassan, élvezettel. Ha többet ettünk a kelleténél, félórás tempós sétával, kocogással ledolgozhatjuk a fölös kalóriákat.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

ÉLET-MÓD

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!