Facebook hozzászólás
1 000

MEDITERRÁN BULIKAJA

Calcotada, avagy a katalán fiesta ínyencsége

Beszippantott Barcelona – mondta a tengerész férjem évekkel ezelőtt, amikor hajós létére először járt a katalán fővárosban velem együtt. A bámulatos piacban, az éttermekben, a tapas-bárokban egyszerűen tobzódtunk! Íme, egy különlegesség, amit Te is elkészíthetsz, és a te teraszod is igazi, mediterrán hangulatba burkolózhat!

Így készül a fiesztára a Calcodata, Kép: wikimedia
Így készül a fiesztára a Calcodata, Kép: wikimedia

Hozzávalók:

Elkészítés:

Calcotada, így kell enni, Kép: flickr
Így kell enni a calcotadat, Kép: flickr

Vágjuk be a paradicsomok tetejét, és dugjunk bele egy-egy gerezd héjas fokhagymát. Lassú tűzön hevítsük kb. 10 percig. Az egészet összeturmixoljuk, majd a megpirított, durvára vágott mandulával és a tojások sárgájával jól összekeverjük. Most jöhet hozzá apránként a borecet és az olaj. Folyamatos keverés közben adjuk hozzá a cayenne-i borsot, a sót, és amikor kóstolásra is katalán lettél, akkor a „mártogatóst” öntsük egy tálba.

A hagymák alsó kis gyökereit vágjuk le, a hagymákat „szabjuk” egyformára, de úgy, hogy  zöldje is maradjon bőven, mert az is fantasztikus! Sütőben vagy kerti grillsütőben süssük barnásra, még melegen a már kész mártással tálaljuk!

Hajrá Katalónia, hajrá Barcelona, hajrá grillsütő!

Kata féle katalán paella

Katalán paella, Kép: receptguru
Kép: receptguru

Miután Barcelonából haza jöttünk, még égett bennem a paella láz, így nem törődve az itthoni hőséggel természetesen nekiláttam az itthoni elkészítésnek. Azt érdemes tudni, hogy a paella mindenképpen tengerből jövő finomságokkal kell, hogy készüljön.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

STÍLUS

1 / 630

KUL-TOUR

1 / 158

STÍLUS

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!