NAGYON GUSZTA
Fasírtgolyók tejszínes zöldségágyon
Azért vannak a jó barátok…(is), hogy eszembe juttassák, ha egy ételt régen készítettem – írja Max. Így van ez a muffinsütőben sült, baconba (jelen esetben császárszalonnába) tekert fasírt golyókkal. A módszer nem új, már többször készítettük, csak valahogy mostanság elfeledtük. De amikor D. Gabinál megláttam, ismét az eszembe jutott, és el is készítettem. A lényege az, hogy a húsgolyók nem olajban sülnek ki, hanem a saját és a bacon zsiradékában, így nem tudnak plussz olajat felszívni.
Hozzávalók, 12 db-hoz:
- 50 dkg darált sovány hús
- 1 kis fej hagyma
- 2-3 szelet kenyér
- 1-2 tojás
- só, bors
- petrezselyemzöld
- fűszerpaprika
- 20 dkg szalonna
Elkészítés:
A kenyeret beáztatom, a hagymát apróra vágom. Kinyomkodom a kenyeret, és összedolgozom a hússal, a hagymával, a tojással (igazából elég egy tojás, mert fojtós lesz, de ha kicsi a tojás, akkor lehet kettő). Ízesítem, és hagyom érni legalább fél órát. Közben összerakom a zöldség köretet.
Hozzávalók a körethez:
- mirelit zöldség keverék (persze legjobb a friss!)
- olaj, só, bors, fűszerek
- krémsajt
- reszelt félkemény sajt
- húslé vagy víz
- főzőtejszín
Gyorsan valami…brokkolist!!!
Az úgy volt, hogy brokkoli krémlevest szerettem volna enni. Eddig jó, a krémleveshez megvolt itthon minden, csak a brokkoli hiányzott. Amikorra szerettük volna a levest, az egyéb családi események miatt nem jött össze, de most eljött a pillanat. Somogyi Zoltán Max most lerántja a leplet!
Kevés olajon lepirítom a fagyos zöldséget, ízesítem, majd egy kis vízben/húslében félkeményre párolom, fedő alatt, kislángon.
A húsalapot „kigombócolom” 12 egyforma golyóra, és a szalonna szeletekkel bélelt muffinsütőbe ültetem. A szalonna széleit ráhajtom, majd közepes hőfokon szép pirosra sütöm.
A megpárolt zöldségbe belenyomom a krémsajtot, és felolvasztom benne. Felöntöm egy kis tejszínnel, összeforralom, és a végén reszelt sajttal sűrítem.
Hozzászólás zárolva.