EGÉSZSÉGES
Póréhagymaleves – betegeknek is
Valami olyan levest szerettem volna idős szüleimnek vinni, ami végre kicsit kikerül a folytonos „húslevessorból”. Arra gondoltam, hogy a póréhagyma erre pont alkalmas, és azt is krémlevesként elkészítve. Láss csodát, imádták! Nekik nem adtam hozzá pirított zsemlekockát, de te nyugodtan készíts ilyet, mert isteni!
Hozzávalók:
- 2 db póréhagyma
- 3 szál újhagyma (elhagyható, de nagyon finom!)
- 3 dkg vaj
- 5 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál finomliszt
- bors ízlés szerint
- 10 dkg reszelt sajt
- 1 l zöldséges alaplé
Elkészítés:
Készítsük elő az alaplevet (ha nincs készen, vagy pl. lefagyasztva a hűtőben), akkor mondjuk tyúkhúsleveses leveskockából is elővarázsolható. A póréhagymát karikázzuk fel, dinszteljük meg a vajban. Engedjük fel az alaplével . A tejszínbe keverjük bele a lisztet, öntsük a levesünkhöz, és még pár percig lassú tűzön kevergessük. Frissen daráljunk rá egy kis borsot, majd adjuk hozzá a sajtot. Az egész mehet a turmixgépbe. Pompás, habkönnyű krémleves lesz belőle. Tálaláskor díszítheted pirított kenyérkockával, levesgyönggyel, még egy kis reszelt sajttal. Nagyon idős embereknek tálaltam, ezért csak egyszerűen, egy csészében tálaltam. Nagyon ízlett nekik!
Hagymaleves Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral
Ne engedd, hogy a borús őszi napok elrontsák a kedvedet, inkább hívd meg a barátaidat egy különleges őszi finomságra! Hagymalevesről már mindenki hallott, de vajon Szent Jakab-kagylóval és pisztrángkaviárral megbolondítva kóstoltad már? Az egyik legismertebb sárvári hotelben a vendégek asztalára kerül Wolf András specialitása, amelynek titkaiba most mindannyiunkat beavat a sztárséf. A vendégeid biztosan odáig lesznek ettől a levestől, ráadásul páratlan ízei mellett egészséges is!
Hozzászólás zárolva.