HURRÁ, MEGINT HAL!
Négyborsos lazacfilé
Ma egy egyszerű ám annál finomabb lazacos fogás kerül a terítékre. A só mellett négyféle bors pikáns egyvelege teszi ezt az ételt igazán ízessé, a hozzá készült friss zöldfűszeres mártogatós pedig aromás kiegészítője lett. Pammer Livi megint csodát alkotott!
Hozzávalók:
- lazacfilé 8 darab
- himalája só
- négy bors keveréke : zöld bors, fekete bors, fehér bors és rózsabors amit frissen őrölve szórtam a halfilére
- zsiradék
a mártogatóshoz :
- majonéz
- tejföl
- friss petrezselyem zöldje
- friss snidling
- egy tk fehérbor
- köretként fokhagymás-fűszeres steakburgonya
Elkészítés:
A lazacfiléket átsóztam, majd állni hagytam. A zsiradékot felhevítettem a lazacfiléket belefektettem, majd a négy bors keverékét frissen ráőröltem. A halfilék mindkét oldalát borsoztam! A mártogatóshoz a majonézt (kb. 1-2 dl) kikevertem 1-2 dl tejföllel, egy kis csokor friss petrezselyemzöldet és egy maréknyi friss snidlinget apróra vágtam, majd a mártásba kevertem. Az egy teáskanálnyi fehérborral pikánsabbá tettem. A steakburgonyákat sütőben hozzáadott zsiradék nélkül sütöttem puhára-ropogósra.
Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia
Lazacos falatkák
Valahogy a grillezés kezdetét, végét soha nem lehet pontosan kiszámolni. Vagy a faszén nem izzik még rendesen, vagy nem érkezett meg még minden vendég, de már kínálom az első kortyot… szóval nem árt, ha van “tarcsiban” néhány jóféle falat, amíg el nem készülnek a grilles csodák. Ez az egyik legegyszerűbb receptem, próbáljátok ki bátran!
Hozzászólás zárolva.