ÜNNEPI FINOMSÁG A LŐRINCI NAGYOMTÓL
Nincs karácsony linzer nélkül!
Nem kell mindent az utolsó percre hagyni! Ha szívből szereted a karácsonyt, már most rákészülsz, de nem ajándékvásárlásra gondolok! Vannak sütik, ilyenek a linzerek, amiket már a napokban elkészíthetsz. Fém- vagy papírdobozban ragyogóan elállnak. A lekvár átjárja a falatokat, valami mennyei! Kínáld egy kis bikavérrel vagy tokajival!
Hozzávalók:
- 45 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 2 ek 20% tejföl
- 15 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tk sütőpor
- 1 db tojás sárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- pici porcukor a végén a szóráshoz
A töltelékhez:
- barack, eper vagy meggyes lekvár (vagy ami éppen otthon van…!)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és 1 órára a hűtőbe tesszük. Négy kis cipót formálunk (így fér el kényelmesen a gyúródeszkán!), és mind a négyet 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Karácsonyi szaggatóval kiszúrjuk úgy, hogy az egyik teljes tészta legyen, ez lesz az alap, a másiknak pedig legyen valamilyen minta a közepén: csillag, fenyőfa, karika, stb. 180 fokon 7-8 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, a lekvárral összeragasztjuk a „teli” és kilukasztott felet.
Már most elkészítheted, mert karácsonyig tutira eláll! Sőt finom porhanyós lesz! Tálaláskor hintsd meg egy kis porcukorral! Ünnepi lesz a hangulat!
Ezzel még a télapót is várhatod, csak egy kis pohár tejet kell mellérakni!
3 tipp egy jó kis karácsonyi kiruccanáshoz
Azt találtuk ki, hogy ne csak a nagyvárosokról, hanem a csendesebb, a turisták által még alkalmanként felfedezetlen, de méltán csodálatos történelmi helyszínekről is szóljon a karácsony előtti időszak. Íme, néhány ötlet a készülődéshez! Nagyon izgi!
Hozzászólás zárolva.