AJÁNDÉKTIPP A CARBONA SÉFJÉTŐL
Karácsonyi májpástétom csatos üvegben
Nincs annál jobb érzés, mint amikor olyan meglepetést kapsz, amiből sugárzik, hogy ez csak Neked szól! Hogy Rád gondoltak, amikor kitalálták, megcsinálták! Légy Te is ilyen! Alkoss ebben a meghitt, adventi hangulatban. Ez egy olyan recept Hévíz egyik legismertebb séfjétől, amit ha elkészítesz, ámulnak majd a családtagjaid, a barátaid. Őrülten jó GASZTROTIPP!
Hozzávalók:
- 50 dkg hízott kacsa- vagy libamáj
- 10 dkg csirkemellhús
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 dl tejszín
- 5 dkg aprított aszalt áfonya vagy szilva
- 1 db babérlevél
- 1 evőkanál zsír (kacsa / liba / sertés)
- 0,5 dl konyak
- 1 dl gyümölcsös vörösbor
- 2 ág kakukkfű
- ízlés szerint só és fehérbors
Elkészítés:
- Vágjuk kockára a kacsamájat.
- Szeljük előbb 1 x 1 cm széles csíkokra a csirkehúst, majd turmixgéppel pépesítsük.
- Pirítsuk meg zsíron az apróra vágott hagymát. Forraljuk össze a konyakkal, vörösborral, tejszínnel és a fűszerekkel.
- Miután lehűlt, keverjük bele a pépes csirkehúst és a kockázott májat.
- Töltsük az egészet elegáns csatos üvegekbe, amelyek dunsztolásra alkalmasak. Osszuk el a tetején az aszalt gyümölcsöt.
- Zárjuk le az üvegeket, és dunsztoljuk a pástétomot vízgőzben 35-40 percig 70-80 fokos sütőben.
- Hűtőben 2-3 hétig tárolható.
Így készíts egyszerűen ajándékot
Néha a legapróbb dolgokkal szerezhetjük a legnagyobb örömet. Karácsonykor egy egyszerű gasztroajándékkal is sikert arathatunk. A házilag elkészített kekszek, likőrök, chutneyk nemcsak ötletes meglepetések, hanem finomak, és a pénztárcánkat is megkímélik a nagyobb kiadásoktól. A hévízi NaturMed Hotel Carbona szakértője tippekkel segíti a karácsonyi gasztro-ajándéklista összeállítását.
Hozzászólás zárolva.