Facebook hozzászólás
1 480

MENNYEI FOGÁS

Karácsonyi töltött pulykamell a családnak

Egyenesen gyűjtöm a karácsonyi recepteket már évtizedek óta. Szerencsére minden évben segít Dosso Gabi, az egyik legismertebb hazai baromfis cég háziasszonya. Ezúttal sem hagyott cserben! Ha csak begyűjtöd a hozzávalókat, máris átjárják a lakást a karácsonyhoz tartozó illatok!

Karácsonyi töltöott pulyka, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

HOZZÁVALÓK 4–6 ünneplőre:

A körethez:

 

ELKÉSZÍTÉS: A pulykamellet bőrrel lefelé kiterítjük, ha szükséges, vágunk le a húsból, hogy tölthető legyen. Bedörzsöljük sóval, borssal és egy kevés olvasztott vajjal. A sajtot 2×2 centis rudakra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A töltelékhez egy tálban a darált húst összekeverjük a felaprított hagymával, fokhagymával, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal. Hozzáadjuk a tojást, a zabpelyhet, a felkockázott gombát meg az aszalt áfonyát. Alaposan összedolgozzuk. A pulykamellen elsimítjuk a tölteléket, rátesszük a sajtrudakat is, és szorosan felgöngyöljük. Zsinórral átkötjük és egy hőálló tálba fektetjük. Meglocsoljuk a maradék olvasztott vajjal, a hús alá öntjük a bort, aztán alufóliával letakarva 1,5 órát sütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, feljebb tekerjük a sütő hőfokát 180 fokra, és további 30 percig sütjük. A körethez a zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, aztán kevés olívaolajon grillserpenyőben megsütjük. A húst a sült zöldségekkel és gránátalmamagokkal tálaljuk, és kínáljunk mellé vörösboros áfonyaszószt meg burgonyatornyokat.

Kellemes ünnepeket és jó étvágyat!

Nyomd meg a gombot, kapsz egy pulykacombot!

Gesztenyével töltött hosszúcomb, Kép: gallicoop
Kép: gallicoop

− a népnyelv után szabadon −. Ha valami, ez igazán ünnepi étel! Szerintem, ha például kezdő háziasszony vagy, akkor is vágj bele, mert megéri! Sok szerencsét! Ne aggódj, biztosan sikerülni fog!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!