Facebook hozzászólás
1 306

MEDITERRÁN HANGULATBAN

Xato, vagyis az eredeti katalán saláta

Lenyűgöző a katalán konyha. Talán egyik legnagyobb erénye, hogy minden frissen készül, és összeolvad benne az egész Földközi-tenger minden íze! Ezt a salátát bármikor összeütheted te is, sőt most, itt a tél végén kifejezetten jól fog esni egy kis friss saláta, és máris beköltözött konyhádba a Costa Brava!

Katalán saláta, xato, Kép: flickr
Kép: flickr

Hozzávalók:

Elkészítés:

Pirítsuk meg a mandulát, tisztítsuk meg a fokhagymát, majd együtt a kettőt törjük össze mondjuk egy turmixgépben. Ehhez az elegyhez adjuk hozzá a cayenne-i borsot és a sót . Most pici adagokban keverés közben öntjük hozzá az ecetet, majd az olajat. Csíkokra várjuk a lemosott és felitatgatott salátaleveket. Ráöntjük a mandulás öntetet, összeforgatjuk, és egy negyed-, félórára hűtőbe tesszük.

Ez egy pompás, egészséges saláta, de tálalhatod hideg sültekkel, sonkával, esetleg halakhoz is.

Jó étvágyat!

Ázsiai rákos wonton-saláta Martin Adritól

Marton Adri fűszerez, Kép: sajtóanyag
Kép: sajtóanyag

Marton Adrit, Edvin Marton múzsáját újabbnál újabb receptjei összeállításánál elsősorban az utazásai, valamint a gyermekkori emlékei inspirálják. A modellből lett konyhatündér és gasztroguru sokszor kísérletezik saját receptúrákkal, és tökéletesíti frissítő fogásait, hogy a családjának mindig különleges menüt tegyen az asztalra. Legutóbb egy ázsiai rákos wonton salátával rukkolt elő.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!