Facebook hozzászólás
1 884

BOMBA JÓ!

Aszalt szilvás sült oldalas Mártitól

Régen készítettem oldalast, pedig nagyon szeretjük. Bárhogyan is kerül a sütőbe, a benne lapuló csontok olyan ízletessé teszik, hogy csak na! Nemrég egy barátnőm kérdezte, hogy készítettem-e már ilyet? Azonnal felcsigázta a téma az érdeklődésemet, és nyomban ki kellett póbálnom – gondoltam nem lehet olyan ördöngősség. És lőn! Bámulatos lett az eredmény!

Aszalt szilvás oldalas, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

Elkészítés:

Készítheted egyben vagy feldarabolva. Az oldalast sózd, borsozd be, és szórd meg a frissen tört szegfűszeggel. Kenj rá 2 ek mézet, és egy estére vagy csak néhány órára hagyd a hűtőben. Az aszalt szilvát öntsd le vörösborral, és azt is hagyd állni. Másnap kapj elő egy sütőzacskót, tedd bele az oldalast, add hozzá a megpucolt, de csak megtört foghagymát és borral együtt a szilvákat. Zárd le a zacskó száját. Hústűvel szurkáld meg a zacskót 3-4-helyen, hogy a felesleges gőz el tudjon szökni. 200 fokon kb. 1 óra alatt süsd meg. Krumplipürével és egy pohár vörösborral tálaltam, de valami isteni volt. Ebéd után aludtunk is rá egyet! Igazi, vasárnapi ínyencség!

Jó étvágyat hozzá!

Jamaicai Jerk oldalas

Jamaicai Jerk oldalas, Kép: Inner Taste
Jamaicai Jerk oldalas, Kép: Inner Taste

A mítosz helytálló: ha szaftos húst akarsz sütőben sütni, érdemes letakarni. Ennek az oka, hogy a tepsiben a víz által keletkezett mikroklíma megakadályozza a kiszáradást, nem pedig az, hogy a víz beleivódik a húsba. Ez a recept tökéletesen megmutatja, hogy lehetsz Te is tökéletes “otthonfőzős” szakács! Biztos a siker!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!