TAVASZVÁRÓ
Paradicsomos halas saláta
A téli hideg, szürke napok után, ilyenkor már kívánjuk a zöldet, a salátát. Ez egy egyszerű változat, és szerencsére már sokféle, jó minőségű paradicsomos halat lehet venni (vagy csinálni). Sok zöldséggel feldobva, akár egy könnyebb vacsora is lehet.
Hozzávalók:
- 80-90 dkg paradicsomos hal
- 2-3 dl sűrített paradicsom
- 2-3 dl ketchup
- 20-30 dkg paradicsom
- 1 fej jégsaláta
- 1-2 kisebb zöldpaprika
- 1-2 újhagyma
- olaj, só
Elkészítés:
- Melegítsünk kevés olajat egy serpenyőben, az apróra vágott fehér hagymát pár perc alatt pároljuk meg. Keverjük hozzá a sűrített paradicsomot, és a ketchupot, sózzuk, és főzzük pár percet. Adjuk, hozzá halat forgassuk össze és kapcsoljuk le az energiát.
- Vágjuk csíkokra a jégsalátát, a paradicsomot és a paprikát. Keverjük össze, és halmozzuk a paradicsomos halat a tetejére. Tálaláskor szórjuk meg újhagymával.
Jó étvágyat hozzá: Max
Brokkolis-krémsajtos-sonkás tészta Max konyhájából
Már megszokhattuk, hogy Max imád a brokkolival dolgozni. Ez most egy igazán hangulatos recept, és még annak is ízleni fog, aki nem annyira kedveli ezt a zöldséget. Nosza, töltsünk egy pohár sört vagy rozét, és indulhat a munka!
Hozzászólás zárolva.