Facebook hozzászólás
949

Rácsos párnácska gombával, sajttal

Leveles tésztából készült, ezúttal egy töltött párnácska gombakrémmel-sajttal. Gyors és finom vacsora lett belőle. Nem spóroltam a gombakrémmel és a sajttal sem, így egy jó kis szaftos ízes tölteléket kaptam.

Rácsos párnácska gombával, sajttal, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lereszelt vöröshagymát kevés zsiradékon átpároltam, és hozzáadtam a szintén reszelőn apróra reszelt gombát. Sóztam, fűszereztem, egy csipet őrölt pirospaprikával meghintve , kevés vízzel felengedve puhára főztem. Egy evőkanálnyi tejfölt kikevertem fél evőkanálnyi liszttel és hőkiegyenlítés után a gombához adva sűrű masszát főztem. A leveles tésztát 20 egyforma darabra vágtam, tízet félretettem , a maradék tíz lapocskára gombakrémet halmoztam, és reszelt gouda sajtot szórtam. Mikor minden darabot így megtöltöttem, a félretett tíz lapocskát rácsozóval áthúztam és egyenként a töltelékes lapokra borítottam , a széleket jól lenyomtam. Szilikonos sütőpapírra helyeztem a párnácskákat, és előmelegített sütőbe 180 fokon aranyszínűre sütöttem. Langyosan fogyasztottuk.

Jó étvágyat kíván hozzá: Pammer Lívia

Kasztíliai sajtos gomba

Kasztíliai sajtos gomba, Kép: flickr
Kép: flickr

Elsősorban szarvasmarha, juh, sertés és baromfi ételeiről híres a kasztíliai konyha. A magyarországnyi területű spanyol régió egészen egyedi ízeket kínál. Nem véletlen, hiszen egész Európában ott él a legtöbb őshonos állat. Ez a különleges előétel is helyi tejből és sajtból a legfinomabb, a spanyol piacok gombakínálatáról pedig már ódákat zengtem az Életforma oldalain. Azért próbáld meg, mert biztosan elvarázsolod az esti vacsivendégeidet! Hódításhoz pedig egyenesen kiváló!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!