Facebook hozzászólás
2 344

SPANYOL GRILL

Tejfölös sárgarépa-saláta

Imádom a grillpartikat gyerekkorom óta. Ma is nagy lelkesedéssel készülök. A barátnőim tudják, hogy a húsok ízletesek, omlósak lesznek, de ők elsősorban a salátákra készülnek! Nos, ezt a spanyol, rém egyszerűt egy nagyon régi szakácskönyvben olvastam, és ezt tálalom majd legközelebb. Most zsenge, fincsi a sárgarépa, de a húslevesből megmaradtak is tökéletesen megfelelnek!

Spanyol tejfölös sárgarépa-saláta, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Hozzávalók:

Elkészítés:

Ha nyers répával dolgozunk, reszeljük le durvára. A tejfölt összekeverjük a kaporral vagy a petrussal, majd ízlés szerint borsozzuk. Leöntjük vele a répareszeléket, és tálaljuk.

Ha főtt répával dolgozunk, akkor azt még melegen vágjuk gyufaszál vékonyságúra, és a már leírt tejfölös keverékkel öntsük nyakon, és tálalhatunk!

Jó étvágyat!

Sült paradicsomom grillpartihoz

Sült paradicsom, Kép: László-Márta
Kép: László Márta

Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! Azt a sót használd, amelyiket a legjobban kedveled, és feltétlenül frissen őrölt borsot szórj rá, mert sokkal intenzívebb lesz az íze! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom attól függően, hogy mennyire vágod be! Persze, ha mélyebben, belül is jobban pirul, ami bársonyossá teszi az ízét! Vágj bele!   



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!