SPANYOL GRILL
Tejfölös sárgarépa-saláta
Imádom a grillpartikat gyerekkorom óta. Ma is nagy lelkesedéssel készülök. A barátnőim tudják, hogy a húsok ízletesek, omlósak lesznek, de ők elsősorban a salátákra készülnek! Nos, ezt a spanyol, rém egyszerűt egy nagyon régi szakácskönyvben olvastam, és ezt tálalom majd legközelebb. Most zsenge, fincsi a sárgarépa, de a húslevesből megmaradtak is tökéletesen megfelelnek!
Hozzávalók:
- 8 sárgarépa nyersen vagy főve
- 1 dl tejföl
- 1 ek finomra vágott kapor vagy petrezselyem zöldje
- friss törött bors
Elkészítés:
Ha nyers répával dolgozunk, reszeljük le durvára. A tejfölt összekeverjük a kaporral vagy a petrussal, majd ízlés szerint borsozzuk. Leöntjük vele a répareszeléket, és tálaljuk.
Ha főtt répával dolgozunk, akkor azt még melegen vágjuk gyufaszál vékonyságúra, és a már leírt tejfölös keverékkel öntsük nyakon, és tálalhatunk!
Jó étvágyat!
Sült paradicsomom grillpartihoz
Ezt a vicces kis grillkoronát először készítettem, de nagyon cuki! Azt a sót használd, amelyiket a legjobban kedveled, és feltétlenül frissen őrölt borsot szórj rá, mert sokkal intenzívebb lesz az íze! A sütés alatt lassan kinyílik a paradicsom attól függően, hogy mennyire vágod be! Persze, ha mélyebben, belül is jobban pirul, ami bársonyossá teszi az ízét! Vágj bele!
Hozzászólás zárolva.