Facebook hozzászólás
2 104

NYÁRI FINOMSÁG

Burgonyás-kukoricás krémleves

Ez ismét egy húsmentes, könnyű zöldségleves. Azt gondolom, változatosan is lehet leveseket készíteni, ne csak a húsleves, gulyás és társaiban gondolkozzunk – ezt javasolja barátunk, Max! Szerintem fogadjuk meg!

Burgonyás, kukoricás krémleves, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

1.Forrázzuk le a kukoricát, a hagymát, a paprikát és a burgonyát, maj vágjuk kis kockákra. Kis energián, kevergetve pároljuk üvegesre a hagymát, sózzuk és borsozzuk. Adjuk hozzá a kockára vágott burgonyát, a leszűrt kukoricát, a paprikát, és kevergetve pirítsuk.

  1. Hintsük meg a liszttel, és pár perc pirítás után öntsük fel a zöldség lével. Ízesítsük tetszés szerint a petrezselyem zöldjével, és főzzük 20-25 percet. Adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, és pár percet főzzük. Tálaláskor hintsük meg aprított petrezselyem zöldjével.

Kolbászos-kukoricás csirkemell

Kolbászos, kukoricás csirkemell, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Nna, ez  tényleg villámgyors étel lett, időhiánnyal küszködőknek ideális, és még a diétádba is beilleszthető! Na, mit szóltok? Kell ma ennél jobb – kérdezi Pammer Lívia



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!