A legegyszerűbb, ha veszel kész tortalapot. Ha nem, íme a piskóta receptje is!
Hozzávalók a tésztához:
Tipp
Mivel a mogyorókrém fehér színű, csinosítsd a tortádat azzal, hogy a tésztája kicsit barnás legyen. Azt úgy kell, hogy a piskóta tésztájának összerakásakor 1-2 kanál liszt helyett kakaót teszel bele!
- 6 tojás
- 2 ek víz
- 8 csapott ek rétesliszt
Fontos
Sütés alatt nem szabad nyitogatni a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta!
Elkészítés:
Hozzávalók a krémhez:A habüstben a tojásfehérjékhez hozzáadom a vizet, és kemény habbá verem. Közben lassan hozzáadom a cukrot, egyenként a sárgákat, majd a lisztet. Kizsírozott, kilisztezett, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben 18-20 perc alatt szép sárgára sütöm! Addig nem nyúlok hozzá, amíg túl forró, csak utána borítom ki óvatosan egy deszkára, vagy főzőlapra.
- 15 dkg pörkölt mogyoró
- 1 dl forró tej
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg vaj
- 1 tojás
A sütőben megpörkölt mogyorót ledarálom, majd leforrázom a tejjel. Kihűlés után hozzáadom a vajat, a porcukrot, legvégül a tojást. Egészen fehérnek kell lennie a habnak. A piskótát felszeletelem, a krém egy részét a lapok között kenem el, a maradékkal kívülről befedem az egész tortát. A tetejét pörkölt mogyorószemekkel díszítem. Van, aki szeret hozzá egy "pötty" tejszínhabot is!
Tegyétek el a receptet karácsonyra is, mert igazán feldobja a hangulatot!
Jó étvágyat!