Pizza. Meglepő, nem? Mert évtizedek óta úgy beszélünk a kerek finomságról mint a hízás egyik fő okozójáról - írja a CNN. Erre most kiderítette egy amerikai kutatócsapat, hogy a pizza rendkívül sok antioxidánst tartalmaz. Az antioxidáns pedig megszünteti a szervezetben lévő káros szabadgyököket!
Hagymás ételek. Szerencsénk van, mert a magyar gasztronómiának egyébként is kedvelt hozzávalója a hagyma, amelyről évszázadok óta tudják, hogy egészséges, "távol tartja az orvost a háztól". A szervezetre gyakorolt pozitív hatása mellett - csökkenti a koleszterinszintet- jó és természetes altató. Finom a fokhagymás sült csirke, de ha csak estére szeretnénk egy könnyű fogást, akkor készítsünk fokhagymás fűszervajat a pirítósunkhoz.
Máj. Mindenféle májas étel rendkívül finom és egészséges. Elsősorban azoknak ajánlják, akik vérszegények, vashiányosok, ugyanis a máj a spenót mellett rendkívül sok vasat tartalmaz. Ezek mellé azonban fogyasszunk olyan ételeket, amelyek C vitamint tartalmaznak, az ugyanis segíti a vas felszívódását.
A lapunkban megjelent egészségügyi cikkek tájékoztató jellegűek, azok nem helyettesítik a szakorvossal való konzultációt.