Pehelyszív
Hozzávalók (6 adag):
360g fehér csokoládé
30g NESQUIK gabonapehely
30g CHEERIOS gabonapehely
3 eper (hosszában felezve)
A dekorációhoz további gabonapehely (nyalókánként 26 szem)
Elkészítés:
1. A fehér csokoládét törje apróra, és melegítse folyékonyra.
2. Felezze el az így kapott folyékony csokoládét 2 tálba, az egyikhez adja hozzá a NESQUIK, a másikhoz a CHEERIOS pelyheket, és jól keverje el.
3. Egy kanál segítségével formázzon belőlük szív alakot sütőpapíron, és szúrja bele a hurkapálcát.
4. Amíg még nem dermed meg a csokoládé, dekorálja gabonapehellyel a külső részét, középre pedig tegyen rá egy-egy félbevágott epret.
5. 10 perc alatt megdermed a csokoládé, ezután könnyen lehúzhatja róla a sütőpapírt.
6. Egy üvegpohárba szórjon gabonapelyheket, és ebbe szúrja bele a pehelyszívet.
Pehelybárányok
Hozzávalók (6 adag):
40g vaj
20 nagy mályvacukor
160g CHEERIOS gabonapehely
40g kókuszreszelék
6 szem piros szőlő
50g mazsola
24 szem fekete ribizli
50g fehér csokoládé
Elkészítés:
1. A vajat és a mályvacukrot tegye egy tálba, és melegítse folyékonyra.
2. Adja hozzá a CHEERIOS gabonapelyheket.
3. Két kanál segítségével készítse el a báránykák testét (6 darabot), jól nyomja össze a kanálnyi adagokat. Tegye sütőpapírra, szórja meg kókuszreszelékkel.
4. Készítse el a bárányok lábát (24 darabra lesz szükség): felezett fogpiszkálóra húzza fel a mazsolaszemeket.
5. A testekbe szúrja bele a lábakat, állítsa fel őket, és fej helyére tegyen szőlőszemeket.
6. A fehér csokoládét törje apróra, melegítse folyékonyra.
7. Az olvadt csokoládéból tegyen 2-2 pöttyöt a szőlőszemekre, ehhez rögzítse a fekete ribizlit szemgolyók gyanánt. Ugyanígy tegyen a fülekkel.
8. Tálalja zöld tányéron.
Bogyósgyümölcs szelet
Hozzávalók (10 szelethez):
140g CHEERIOS gabonapehely
115g teljes kiőrlésű liszt
2 ek. sütőpor
85g szárított cseresznye és bogyósgyümölcs keverék
2 ek. cukor
1 közepes alma, apróra vágva
150 ml tej
1 közepes, felvert tojás
3 ek. olívaolaj
ízlés szerint porcukor
Elkészítés:
1. Melegítse elő 200 fokra a sütőt.
2. A tepsibe tegyen le egy 20*25 centis sütőpapírt.
3. Tegye egy keverőtálba a gabonapelyhet, adja hozzá a lisztet, a sütőport, az aszalványokat, a cukrot és az apróra vágott almát. Keverje el jól.
4. Adja hozzá a felvert tojást, az olajat és a tejet, majd újra keverje el jól.
5. Öntse a keveréket a sütőpapírral bélelt tepsibe, egyengesse el, a tetejére hintsen még egy kevés gabonapelyhet, és finoman nyomkodja bele.
6. 25 percig süsse, amíg aranyszínű lesz. Hagyja kihűlni.
7. Szórja meg porcukorral, majd szeletelje fel 10 részre.
Almás kebab
Hozzávalók (8 adag):
3 nagy alma
115g CHEERIOS gabonapehely
100g cukor a karamellhez
8 bambusznyárs
Elkészítés
1. Egy éjszakára áztassa be a nyársakat hideg vízbe, nehogy megégjenek sütés közben.
2. Vágja nyolc részre az almákat, távolítsa el a magházat (24 szeletre lesz szükség).
3. Mindegyik nyársra húzzon fel 3-3 almaszeletet.
4. Melegítse elő a serpenyőt két percig, és forgassa meg rajta az almanyársakat.
5. Egy kis serpenyőben közepes lángon karamellizálja a cukrot.
6. Mártogassa bele az almanyársakat a karamellbe, majd gyorsan forgassa meg a tálba öntött gabonapehelybe.
Almás álom
Hozzávalók (4 adag):
300g zsírszegény görög joghurt
85g zsírszegény, könnyű krémsajt (pl. mascarpone)
2 lime kicsavart leve
45g CHEERIOS
2 ek. porcukor
125g málna
Elkészítés:
1. Tegye a joghurtot, a krémsajtot, a lime levét egy tálba, és alaposan keverje el.
2. Finoman keverje hozzá a gabonapehelyhez és a porcukorhoz, és adagolja 2 pohárba.
3. Mindegyiket díszítse málnával.
GASZTRO
A brit Team Whole Grain ételművész 5 receptje-képekkel
Recept-összeállításunkban könnyedén, gyorsan elkészíthető, a gyermekek és táplálkozástudományi szakértők elvárásainak megfelelő ételkülönlegességek leírásai olvashatók.

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?
Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?
A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!
Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?
Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!
A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.

Poharak, kések a vendéglátóiparban
Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere
Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából
Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.

A SPAR legfrissebb kutatási eredményei megmutatták: megéri a minőséget képviselni
A tudatos vásárlók fontos szempontnak tartják, hogy a polcokon lévő termékek és csomagolásuk, a logisztikai és az élelmiszer-termelési folyamatok átláthatóak legyenek, és hogy a minőségét nemzetközi szabványok tanúsítsák - ez derült ki a hazai üzletlánc megrendelésére készült átfogó év eleji kutatásból.

A gázgrillek legjobb tulajdonságai
A nyári szezon közeledtével sokakban merül fel a gondolat, hogy érdemes lenne beszerezni egy új grillsütőt. De a választás már nem annyira egyértelmű. Rengeteg kérdés merülhet fel ennek kapcsán, amikre csak hosszas kutatás és kérdezősködés után kapunk választ. A következő cikkben bemutatjuk, hogy miért és kiknek érdemes egyáltalán gázos típusú kerti grillsütőben gondolkodnia.