Hozzávalók:
- 2 darab brokkoli
 - 20 dkg trappista sajt
 - 4 paradicsom
 - 1 doboz kukorica
 - 1 csomag cukorborsó
 - 1 csomag réteslap
 
Besamel mártáshoz:
- tej,
 - vaj,
 - liszt fűszerek (só, fekete bors, szerecsen dió)
 
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük és megpároljuk. A paradicsomot apró kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük, elkészítjük a besamel mártást, és jöhet a rétegezés.
Olajozott tepsibe helyezünk 1 rétes lapot, megkenjük olajjal, ezt 2-szer megismételjük, tehát 1 réteg 3 lapból áll. A lapokra ráhelyezzük a zöldségek egy részét és a sajt egy részét, majd sózzuk, borsózzuk, és meglocsoljuk besamellel. Addig ismételni a folyamatot amíg a hozzávalók el nem fogynak. A rétegezést 3 darab réteslappal fejezzük be. 19o fokon kb. 3o perc alatt pirosra sütjük.
Tipp: Amikor kiveszed a sütőből nedves konyha ruhával betakarod, hogy kicsit megpuhuljon a a teteje.
                
                    
Van egy másik nagyszerű receptünk is rétes és spenót imádóknak! Kattints a receptért, már mondjuk is a hozzávalókat!