Hozzávalók - természetesen egy párnak:
- 1 grapefruit
 - 1 kis főtt csirkemell
 - 5 dkg főtt sonka
 - 5 dkg lazacnyelv
 - 1 szál francia zeller
 - fél sárgarépa
 - 2 ek mascarpone vagy 3 dkg tejszínhab
 - 1 kk Worchester-mártás
 - 4 ek majonéz
 - 2 retek
 - pár friss salátalevél
 - só
 - fehér bors
 
Elkészítés:
Vágd apróra a csirkét, a sonkát, a nyelvet, szeleteld fel a zellerszálat, vékonyan karikázd fel a sárgarépát. Mindezt egy mély tálban jól keverd össze az összes többi hozzávalóval. Mosd le a salátaleveleket, és itatgasd szárazra. Vágd ketté a grapefruitot, levét facsard ki egy pohárba, és idd meg! (Kell a vitamin!) A gyümölcs megmaradt héját béleld ki gusztusosan salátalevéllel, kanalazd bele a tölteléket, és kedvedre díszítsd a retekkel. Tálalásig mehet az egész a hűtőbe! Meglátod, ez pompás! Jó étvágyat!
És, ha minden úgy sikerült, ahogy eltervezted,... akkor jöhet a vasárnapi reggeli az ágyba!