Hozzávalók
● 10 deka datolya vagy aszalt szilva
● 5 teáskanál lenmag
● 8 deka zabpehely
● 4 deka puffasztott amaránt
● 5 deka vörös áfonya
Elkészítése
A lenmagot néhány órára áztassuk be annyi vízbe, amennyi éppen ellepi. Amikor az állaga kocsonyássá válik, turmixoljuk össze. Közben a datolyát (aszalt szilvát) kockákra vágjuk, és néhány perc alatt puhára főzzük körülbelül egy deci vízben, majd ezt is alaposan összeturmixoljuk.
A kapott masszákat összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet, a puffasztott amarántot és a vörös áfonyát, összekeverjük, és az egészet egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és jól elegyengetjük. 180 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Ha készen van és lehűlt, kényelmesen rágcsálható darabokra vágjuk. (Forrás: www.allergiakozpont.hu)
Az Életforma Shopban persze még sokféle dobozt találsz, nemcsak tárolásra alkalmasakat, hanem például még varródobozt is!
● További Életforma-receptek itt!