Hozzávalók 4 éhes szájhoz:
- 2 gerezd fokhagyma
 - 40 dkg pulykamell
 - 10 dkg vaj
 - ízlés szerint fehérbors
 - 25 dkg rizottórizs (arborio vagy más kerekszemű rizs)
 - 1 liter húsleves vagy alaplé (kockából is lehet)
 - 1 db salotta hagyma
 - 1 dl száraz fehérbor
 - 8 dkg parmezán
 - 25 dkg spenót
 - 1 csokor bazsalikom
 - ízlés szerint só
 
Elkészítés:
Egy evőkanál vajon megpirítjuk a hagymát, fokhagymát, nagy lángon hozzáadjuk a rizst, és a fehérbort. Felöntjük egy merőkanál húslevessel, a főzőlapot alacsonyra vesszük, és gyakori kavargatás (lyukacsos fakanállal!) mellett főzzük a rizst. Folyamatosan kavargatjuk, és apránként hozzáadjuk a levest. A rizsnek „al dente”-nek kell maradnia, ezt rizstől függően kb. 20 perc alatt érjük el. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a vajat, parmezánt. Ha nem elég krémes, tehetünk hozzá még kevés húslevest vagy forró vizet. A húst felkockázzuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, félretesszük. Az alaposan megmosott, felcsíkozott spenótot pici vajon megpároljuk egy serpenyőben néhány perc alatt. A rizottót a spenót feltéttel, és a húskockákkal tálaljuk.