
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehelyliszt,
- 1 tojás,
- 1 lereszelt alma,
- 1/2 teáskanál fahéj,
- csipet só,
- kb. 450 ml víz,
- kókuszolaj a kikenéshez
Elkészítés:
Összekeverünk minden fenti hozzávalót, kivéve a vizet, mert azt úgy adagoljuk hozzá, hogy palacsintaszerű, sűrűbb tésztát kapjunk. És szépen kisütjük úgy, hogy közben pl. egy szilikon ecsettel mindig kenünk bele sütés előtt egy kis kókuszolajat. Ha rakunk pl. xilitet is a tésztába, akkor félő, hogy le fog ragadni a palacsinta, úgyhogy inkább a töltelék legyen édesebb. Xilites (nyírfacukros más néven) fahéjjal, vagy xilites holland kakaóval, illetve cukormentes lekvárral fogyaszd, hogy valóban egészségedre és szépségedre váljon.
(Forrás: andio.hu)