Hozzávalók:
- 1 kis fej hagyma
- 1-1 szál sárgarépa, fehérrépa
- fél csirkemell (vagy ennek megfelelő mennyiségű pulykamell)
- 1 szem krumpli (nem kötelező)
- 6-8 fej gomba
- húsleveskocka, tárkony, só
- kis pohár tejföl
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál liszt
Kicsi olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Amíg ez dinsztelődik, megpucoljuk a sárga- és a fehérrépát, majd vékony karikákra vágjuk és a hagymához adjuk. Együtt dinszteljük őket tovább. Ezalatt a csirkemellet (vagy a pulykamellet kisebb kockákra vágjuk, mehetnek a zöldségekre. A húst addig kevergetjük, amíg nagyjából kifehéredik, ekkor felöntjük vízzel, adunk hozzá sót, borsot és tárkonyt, valamint egy húsleveskockát. Míg felforr, megpucoljuk és felkockázzuk a krumplit, ez is mehet a levesbe (kihagyható). Amikor majdnem megfőtt a leves, a felcsíkozott gombát is hozzáadjuk, de ennek már nem kell sok főzés, csak amíg a tejfölt simára keverjük a mustárral és a liszttel, amivel végül a levest behabarjuk, megvárjuk míg újra felforr és már tálalhatjuk is.