a
Hozzávalók
1 bontott, tisztított bébicsirke
20 deka lángolt, nem csípős kolbász
1 fehérrépa
2 zsenge sárgarépa
fél zellergumó
3 szép baconszelet
só, bors
Elkészítése
A bébicsirkét alaposan megmossuk, megtörölgetjük, majd kívül-belül sózzuk, borsozzuk. A kolbászt, a sárgarépát és a fehérrépát ujjnyi karikákra, a zellert vékony, kis szeletekre vágjuk, és mindezzel teletömjük a csibe bendőjét. Ezután a csirkét tepsibe tesszük, a mellét beterítjük a baconszeletekkel, a maradék kolbászt és zöldséget pedig szépen mellé halmozzuk. A tepsibe kevés vizet öntünk, az edényt fóliával lefedjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben mintegy 40 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és még 15 percig a sütőben pirítjuk úgy, hogy közben a szaftjával locsolgatjuk.
További ínycsiklandó receptekért kattintson ide!
rendszeresen frissülő oldalán tájékozódhat!