Életforma.hu


Egyből kettőt, avagy a leves és a sült kacér násza

Egyből kettőt, avagy a leves és a sült kacér násza 

Régi módszer ez nálunk, hogy a húsról lefőzünk egy levest, majd a leveshúst lesütjük sok zöldséggel és egy kis tejföllel. Ezt szoktam én válságos ételnek hívni, mert azért jót tesz az ember pénztárcájának, hogy egy alapanyagból kihozza az egész ebédet. Max konyhájában így takarékoskodnak!
Mediterrán gyöngytyúkom cserépben sütve

Mediterrán gyöngytyúkom cserépben sütve 

Azt szokták mondani, hogy a gyöngytyúk csak levesnek jó. Na, ezt most megcáfolom! Itt ez a remek recept, amelyik minden ízében felidézi Olaszországot, és közben finom, szaftos, valami egészen elbűvölő. Kínáld zöldséges rizzsel vagy krumplipürével, nem bánom, csak adj hozzá egy kis könnyű rozét! Ezzel biztosan leveszed szíved hölgyét a lábáról! Miért? Nem ez a cél? Jó étvágyat!
Vasi pecsenye Csaba konyhájából

Vasi pecsenye Csaba konyhájából 

Tarja helyett hosszúkarajból készítettem, de ettől még nem lett rosszabb, és talán kicsit könnyebben, gyorsabban el is készült. Köretnek burgonyát pirítottam, jó sok hagymával, és ha már vasi az a pecsenye, akkor egy kis tökmagot is szórtam közé, mellé pedig egy szlovén ihletésű uborkasalátát dobtam össze.
Füstös padlizsán szeletek

Füstös padlizsán szeletek 

A receptben szereplő padlizsánszeletek természetes alapú, folyékony füsttel ízesítettek, felhasználhatók burgerek gazdagítására, kenyérfeltétként és készíthetünk belőlük padlizsánkrémet is vagy mindezt egyszerre. 
Indul a padlizsán szezon, ne tétlenkedj!

Indul a padlizsán szezon, ne tétlenkedj! 

Egyre több és egyre szebb lila, feszes héjú, csillogó padlizsánnal találkozom a Bosnyák téri piacon, ahová heti rendszerességgel járok, nyáron akár többször is megfordulok ott. Érdemes sokféle padlizsán receptet kipróbálni, mert nagyon egészséges zöldség, ilyenkor nem is drága, úgyhogy szeretettel ajánlom összeállításomat.
Caprese csirkemell

Caprese csirkemell 

Vannak klasszikus ételpárosítások, ezek egyike a paradicsom összeházasítása a bazsalikommal. Utolérhetetlen kombináció, számomra a színtiszta nyarat, a napsütést jelenti. Csirkével is remek, de ehetjük saláta formában is.
Osso bucco, a lyukas csont

Osso bucco, a lyukas csont 

Sok receptet megnéztem a hazai és a külföldi oldalakon, és arra a következtetésre jutottam, hogy ez egy olyan tradicionális étel, ami az idők során rengeteg változáson ment át, amit tájegységenként és családonként is eltérően főznek. 
Párizsi szószba forgatott karfiol

Párizsi szószba forgatott karfiol 

A karfiol nyáron az egyik legolcsóbb és legkiadósabb alapanyagunk, ha zöldséges ételt szeretnénk készíteni. Ez is azok közé tartozik, amiből talán csak tortát nem lehet készíteni, bármi másra alkalmas.
Sült kecskecomb

Sült kecskecomb 

A kecskehús finom, egészséges, bár igaz, hogy nem könnyű hozzájutni. Ha mégis sikerül, próbáljátok ki ezt a receptet, biztosan ízleni fog.
Pulykasült Czakó Marianntól

Pulykasült Czakó Marianntól 

Pulyka felső combból készítem - írja Mariann -, mert ez a része kicsit szaftosabb, és ha jól van megsütve, akkor csak úgy omlik-bomlik a hús a csontról. Különösebb fűszerezést nem igényel,  csak só-bors-majorannát szoktam, és amit köré pakolok, fokhagyma, hagyma,és valamilyen savanykás alma vagy birsalma is lehet vegyesen.

Vasárnapi csirkeparádé 

Ez a sült csirke igazi adu ász, percek alatt elő lehet készíteni, sülni magától sül, egyáltalán nem szokványos az íze, és egészen biztosan sikert aratunk vele. Érdemes kipróbálni, változtatni a jól bevált, ám talán kissé unalmassá váló vasárnapi rutinon, és a rántott csirke helyett ezt a különleges zvilágú ételt feltálalni.

Fokhagymás bőrös karaj rozmaringgal, sült krumplival 

Tudjátok mi a közös Bangó Margitban és bennem? Ugyanabba a kispesti hentesüzletbe járunk vásárolni! Csodálatos az áru, a kiszolgálás, és mindig ajánlanak nekem valamit a "fiúk"! Így ugrott be konyhámba a minap az a négy szelet bőrös malackaraj, amit csak finoman szabad elkészíteni! Élvezet volt minden falat!    

Baconos-kolbászos bébicsirke zöldségekkel 

Gyorsan elkészíthető és igen zamatos, ráadásul hidegen épp olyan finom, mint frissen sülve. Bár nem valószínű, hogy lenne ideje kihűlni, hiszen egy bébicsirke eltüntetése nem nehéz feladat jó étvágyúaknak, sőt… Lehet, hogy kevés lesz?

Sült csülök elzászi káposztával 

A hidegben már kedvet kapunk súlyosabb, ízesebb húsokhoz, például a csülökhöz is.