Felsorolni sem lehet szinte, mennyi csodás töltelékkel gazdagíthatjuk a padlizsánt a hústól kezdve a zöldségeken át. Ez egy egészséges változat tofuval és barna rizzsel. Receptjét a képre kattintva olvashatod.

Bizony, az olaszok a padlizsánból is képesek csodálatos fasírtszerű ételt alkotni, na ná, hogy paradicsom mártással körítve! Receptért kattints a fotóra!

A baba ganoush egy füstös, telt ízű padlizsánkrém, a libanoni konyha egyik legjobb darabja. Sokan összetévesztik a hummusszal, pedig az csicseriborsóból készül, a baba ganoush pedig padlizsánkrém. A közös pont a tahini, azaz szezámpaszta. Katt a képre!

Érdemes kipróbálni más nemzetek konyháinak klasszikus receptjeit, ezzel nemcsak szuper íz-élményekben lehet részünk, de megtanulhatunk más konyhatechnikai eljárásokat is. A görögök muszakája remek kiindulópont, hogy körülnézzünk a nagyvilágban.

Végül, de nem utolsó sorban egy könnyed vacsora, túróval, tejföllel, padlizsánnal. Diétában is remek választás. A receptet a képre kattintva éred el.