Töltött cikkek

Sütőtökös töltött krumpli sajttal, baconnel, szezámos mártogatóssal
A töltött burgonya nagyon jó téli étel, egyrészt számtalan variációt lehet kitalálni, mivel is töltsük meg a krumplikat, másrészt a sütő jó meleget csinál a konyhában, ami hideg téli napokon nem hátrány.

Mediterrán töltött kenyér a barátoknak
Igazi különlegesség, mert nemcsak a töltelék finom és érdekes, hanem a kenyértésztát is magunk gyúrjuk, dagasztjuk, kelesztjük. Ráérős ünnepnapokra való menü, éppúgy megfelel egy könnyű ebédnek, mint egy baráti társaságban elköltött vacsorának. Nem igazán bonyolult, és hidd el, mindenki odáig lesz tőle, no meg a szakácstudományodtól!

Indul a padlizsán szezon, ne tétlenkedj!
Egyre több és egyre szebb lila, feszes héjú, csillogó padlizsánnal találkozom a Bosnyák téri piacon, ahová heti rendszerességgel járok, nyáron akár többször is megfordulok ott. Érdemes sokféle padlizsán receptet kipróbálni, mert nagyon egészséges zöldség, ilyenkor nem is drága, úgyhogy szeretettel ajánlom összeállításomat.

Fetás, zöldséges töltött csirkemell
Szerintem a csirkemell a legeslegváltozatosabban variálható húsfélénk. Szaftosabb, mint a pulyka, többen fogyaszthatják, mint a sertést vagy a marhát, egyszóval igazi áldás, ha sokféle csirkemell receptet ismerünk. Remek csirkés receptjeitek számát szaporítjuk ezzel a töltött variációval.

Medvehagymás tojással töltött rántott csirkemell
Nincs egész lakást betöltő olajszag, mégis a család kedves, megszokott ételét tehetjük az asztalra, ha ezzel a módszerrel, ha kipróbáljuk a sütőben sült rántott húst.

Whoopie pie
Becsapós desszert. Mindig mást bizonyít, mint amit hinnél róla. Ránézésre bonyolultabbnak tűnik az elkészítése, mint amilyen. És azt gondolnád róla, tulajdonképpen szimpla kis süti, a valóságban pedig egy kis rafinált dög. Eteti magát, mégpedig igen gyorsan.

Töltött csirke párolt zöldséggel
A csirkehús mindig, minden alkalomra jó választás, ünnepi fogásnak éppúgy, mint egy ilyen egyszerű, gyorsan elkészíthető hétköznapi étkezésre.

Legjobb édesburgonyás receptjeink
Noha magyar neve megtévesztő lehet, jó tudnunk, hogy az édesburgonyának semmi köze a krumplihoz. Gumóit sütve, párolva, grillezve, főzve, pürésítve, húsok mellé köretként vagy főzelékként fogyaszthatjuk, édes sütemény, lepény is készülhet belőle, vagyis igen sokoldalú, ezt válogatásunk is megerősíti.

Tejszínes töltött karalábé
Klasszikus tavaszi étel a töltött karalábé. Ahány ház, annyi töltelék, készíthetjük sertés hússal, de akár csirkével, pulykával is.

Töltött tojás melegen
Az első pillanattól kezdve imádtam, ma is bármikor meg tudom enni. Rizzsel körítve önálló vacsora lehet, hidegen - úgy értem, kihűlve - is nagyon finom, ezért nem fordult elő sosem, hogy ha egy kicsit nagyobb adagot sikerült készíteni, pocsékba menjen akár csak egy fél tojás is. A konyhában járva-kelve felkaptam egy-egy darabot, és mire körülnéztünk, már üres volt a jénai.
Sonkás, sajtos töltött pulykamell
A pulykahús eléggé száraz, ízben sem jellegzetes húsféle, ám megfelelő fűszerezéssel, a mellé választott kiegészítőkkel remek ételek varázsolhatók belőle.
Töltött karalábé
Sokaknak nem tűnnek elég zsengének azok a nagyfejű karalábék, amiket a piacon kapni lehet. Pedig azok, és tölteni csak ezek jók. A látszat ellenére nem bonyolult ez a recept, s nem is vesz túl sok időt igénybe.
Kakukkfüves, gombás töltött csirkecomb
A töltött csirkecomb a magyar konyhák egyik legismertebb, legnépszerűbb ünnepi étele. A tölteléket számtalan módon variálhatjuk, minden alkalommal kissé mássá téve az ételünket.
Berliner, a töltött fánk
A fánk akkor is finom, ha a tetején van a lekvár, de még jobb, ha töltelékként van jelen. Könnyen követhető videó azok számára, akiknek jobban megy a sütés, ha előbb szemügyre veszik a munkamenetet.
Zebra keksz
Egy-két csomag keksz, egy kis keverés, egy kis kutyulás, és kész az isteni finom, házias nassolni való. Vendégségre is tökéletes, de piknikre is jó, vihetjük magunkkal az irodába, vagy csomagolhatjuk az uzsonnás dobozba is.
Nagymamám féle túrós zsemle
Remek recept a szikkadt zsemlék felhasználására, ha akad otthon egy kis túró is. Egy egészen biztos: a gyerekek imádni fogják!
Töltött gomba
Mint minden remek ételre, erre is igaz, hogy gyorsan elkészül, számtalan módon variálható, és még látványos is, ha megadjuk a módját a tálalásnak. Ez a verzió most sajtkrémmel és túróval készült, de tölthetjük a gombát sajttal, sonkával, zöldségekkel, de akár darált hússal is.
Bundás kenyér variációk
Ha azt gondoltad, bundás kenyeret csak egyféleképpen készíthetsz, mindenképp nézd meg ezt a videót, amelyből megtudhatod, hogy édes és töltött variációkat és csinálhatsz magadnak reggelire.
Töltött, rántott palacsinta
Gyors vacsorának semmiképp nem nevezném, és bár van benne hús, nem is a húsétel kifejezés jut róla eszembe. No de végül is nem kell mindent kategóriákba préselni. Nálunk ez abszolút ünnepi, vendégváró étel, egyrészt a főtt, füstölt tarja ára miatt, amiből azért minél öbb van benne, annál jobb, másrészt a kicsit hosszadalmas előkészületek miatt. Hétköznapokon csak álmodozunk róla...
Töltött burgonya
Őszies hidegre fordult az időjárás, és azon nyomban eszembe jutott ez az étel. Télen szoktam igazából sütni, de most még paradicsom salsával, tejföllel épp a határmezsgyén mozgott a nyári és téli étel között. Ha elsőre készíti az ember, még kicsit pepecselősnek tűnik, de némi gyakorlatot szerezve pikk-pakk elkészül.
Töltött gomba, az isteni előétel
A gombát sokan nem szeretik, pedig nagyon egészséges zöldség, bár az is igaz, hogy elég nehezen emészthető, tekintve, hogy úgy, ahogy van, egy igazi fehérje bomba, amit nem mindenki bír gyomorral. Akik viszont szeretik, és bírják is, számos változatban készítik. Nálunk sajnos csak a felnőttek eszik, a gyerekeket a világból lehet vele kikergetni, mi azonban bármilyen formában képesek vagyunk elpusztítani percek alatt.
Töltött pulykamellfilé-tekercs
Finom és látványos fogás, nem igényel különösebb felkészültséget, viszont minden van benne, amit a magyar gyomor szeret: hús, sonka sajt, ráadásul még ki is van rántva… Kell ennél több?
Káposztás tésztával töltött mangalicakaraj savanyú káposztával
A mangalica húsa állítólag egészségesebb, mint a hagyományos sertésé. A tudományos álláspont szerint ez nem így van. Az viszont biztos, hogy a mangalica nagyon finom, húsának nagyobb zsírtartalma finoman eloszlik, ezért különlegesen ízletes és lédús pecsenye készíthető belőle. Íme egy farsangi káposztás variáció!
Töltött karalábélevél
Nagyon finom étel az ajánlatunk: töltött karalábélevél. Könnyen és gyorsan elkészíthető, ebédre és vacsorára is.
Töltött és rántott zsenge tök, cukkini és patisson
Megjelent a piacokon a friss, zsenge tök. Főzeléket még nem érdemes készíteni belőle, mert víztartalma magas, és csak ehetetlen pép lesz, ha legyaluljuk, és vízben főzzük. Íme azonban három tipp, mit készítsünk belőle:
Töltött káposzta gazdagon
Ez is úgy jó, ha több fő egyszerre. Sovány disznóhús, 2 bőrös csülök, 2 köröm, csontos hús kell hozzá jócskán.
Körmendi töltött Stefánia
A húst hússal szeretőknek ajánljuk a Körmendi töltött stefániát. Nem gyakorlott háziasszonyok is bátran elkészíthetik! Ha gondosan ellenőrzik a hús puhaságát, nagy hibát nem véthetnek a sütés során!
Roston sült kecskesajt-bacon töltött paradicsommal
Igazi nyári étel, a tál összetevői külön-külön is nagyon egészségesek, a sok zöldség és a kecskesajt-bacon párosítás pedig többféle ízlés számára is vonzó lehet.
Töltött zöldségek-akár hidegen is
Kicsit több időt igényel, mint a "bedobom a tepsibe, aztán sütőbe vele" típusú receptek. De előre is elkészíthetők, mert akár hidegen is nagyon finomak!
Sonkás-paradicsomos kiskagylóval töltött padlizsán
Egyszerű, mégis exkluzívnak ható, ráadásul vágyfokozó hatású! Kell ennél több? Kezdjük! A padlizsánokat kettévágjuk és a belsejüket kikaparjuk, de nem dobjuk ki!