Hozzávalók:
4 nagy, lapos gomba
1 evőkanál olívaolaj
1 kis fej hagyma apróra vágva (esetleg mogyoróhagyma, ha hozzájutunk)
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 piros kaliforniai paprika kis kockákra vágva
25 dkg apróra vágott gomba (ehhez tehetjük a gombák törzsét is)
75 ml vörösbor
szárított kakukkfű
1 evőkanál paradicsompüré
Elkészítés:
A gombakalapok szárát kitörjük, apróra vágjuk, a fejeket félretesszük. Kis olajon 5-10 percig pirítjuk a 25 dkg gombavagdalékot, a hagymát, a fokhagymát és a paprika kockákat, amíg megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a vörösbort és a kakukkfüvet, a bort elpárologtatjuk. Ekkor csatlakozik a paradicsompüré a többiekhez, sózunk, borsozunk, és adunk még 2-3 percet, hogy összebarátkozzanak. A gombafejeket kívül-belül kicsit megolajozzuk, majd kikent tűzálló tálba tesszük, közepükre halmozzuk a tölteléket, és betoljuk az előmelegített sütőbe. 190 fokon 20 percig sütjük. Az utolsó percben megszórhatjuk egy kis reszelt sajttal, nem fogja elrontani. Ha főételnek szánjuk, adhatunk mellé bármilyen rizst köretnek. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető vega kaja, ami langyosan, köret nélkül előételként is megállja a helyét.