Hozzávalók:
két csomag Albert keksz
5 evőkanál liszt
15 dkg cukor
1 dl kávé
rum ízlés szerint
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2,5 dl tej
20 dkg vaj
Elkészítés:
A hozzávalókat összekutyuljuk, felfőzzük, majd még melegen belekeverjük a vajat. A kekszeket megtöltjük a krémmel, összeragasztgatjuk őket egy hosszú hengerré, majd fóliába tekerve hűtjük a hűtőben. Amikor kifagyott, ferdén szeleteljük. Mutatós, egyszerű, s nem utolsó sorban igen finom.
Forró csoki, a bűnös élvezet
Milyen tél az, amelyiknek nem alaptartozéka a forró csoki? Na ugye! Forró csokit tehát mindig inni kell, novembertől márciusig, ha nem is naponta, de hét nem múlhat el csokizás nélkül. Jó minőségű, magas kakaótartalmú csoki kell hozzá, no meg zsíros tej, 30 %-os habtejszín. A többi mellékes.