Hozzávalók:
1 közepes db karfiol
2 db tojás
1 kávéskanál só
3 csapott ek liszt
2 dl tej
1 kávéskanál ételízesítő
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A tejet kikeverjük a tojással, liszttel, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. A karfiolrózsákat meghempergetjük kevés lisztben, majd belemártjuk a szószba, és forró olajban kisütjük.
Karfiolropogós
Csak azért nem készítem el minden nap, mert nincs az a mennyiség, amit ne tudnék belőle eltüntetni. Íze hasonlít a rakott karfioléra is, és a tócsniéra is, hidegen, melegen egyaránt addiktív. Borsos tejföllel szoktam enni, akinek nem kell a vonalaira vigyázni, bátran tálaljon mellé majonézt. Ha rizst is ad mellé, kész a komplett vacsora…