- 10 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg céklasaláta
- 3 szál zöldhagyma
- 1 fej édeskömény
- 1 szál sárgarépa
- 1/2 fej fejessaláta
- fél kígyóuborka
- só, fehérbors
- 1 szál savanyú uborka
Elkészítés:
Karikázd fel a zöldhagymát, az uborkát, a savanyú káposztát reszeld le, a levét csavard ki. Reszeld csíkokra a sárgarépát. A édesköményt mosd meg, hosszában vágd négyfelé. Ízesítsd a majonézt sóval, borssal, tedd hozzá az apróra vágott savanyú uborkát. A mellékelt módon helyezed el az "alkatrészeket" a tányéron, majd öntsd nyakon - nem túl gazdagon a "turbózott" majonézzel! Kérhetsz hozzá helyi rozskenyeret, de ha vigyázol a vonalaidra, eszegesd így pont a recept szerint!
Ha szereted pl. a céklát, itt egy másik saláta!
Ha kíváncsi vagy strasbourgi utam széljegyzetére, itt megtalálod!