Életforma.hu

GASZTRO

Banános kenyér, krém és turmix recept

Nem fogy a banán, esetleg már meg is barnult a héja? Sebaj, minél barnább, annál édesebb és annál finomabb desszerteket készíthet belőle! Egészséges és finom receptek:

 Banánturmix, kicsit másképp

1 banánhoz

2 dl tej

2 evőkanál kókusz szirup vagy meggyszörp

fahéj ízlés szerint

Az összetevőket turmixgépben selymesen habos itallá turmixoljuk.

Banánkenyér

0,5 csésze margarin

Háromnegyed csésze barna cukor

2 tojás felverve

1 kávéskanál vanília aroma vagy 1 zacskó vaníliás cukor

2 csésze liszt

2 kávéskanál sütőpor

Negyed kávéskanál szódabikarbóna

Negyed kávéskanál só

1 csésze banán áttörve

1 csésze tej

0,5 csésze dió durvára vágva

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, vajazzunk ki egy őzgerinc vagy koszorú formát.

Keverjük össze a cukrot a tojásokkal a margarinnal és vaníliával.

A száraz hozzávalókat alaposan keverjük össze és a banánnal és tejjel váltakozva adjuk hozzá a tojásos keverékhez. Végül keverjük hozzá a diót, öntsük a formába és kb. 35 percig süssük. Kihűlés után borítsuk ki egy tálra.

Ízlés szerint csokoládéval vagy cukormázzal díszíthető a teteje, de anélkül is nagyon finom.

Banánkrém

3 banán pürésítve

3 evőkanál joghurt

2 dl habtejszín

1 evőkanál porcukor

3 teáskanál zselatinpor

0,5 dl narancslé

A banánt a joghurttal simára keverjük. A zselatinport a narancsléhez adjuk és felforralva alaposan elkeverjük, félretesszük hűlni. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.

A langyos zselatinos narancslét a banánpüréhez adjuk, alaposan elkeverjük végül laza, könnyű mozdulatokkal hozzákeverjük a tejszínhabot. Poharakba vagy desszertes kehelybe töltjük és legalább két órára a hűtőbe tesszük mielőtt tálalnánk.

 


Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád?

Hogyan élvezd az édességeket anélkül, hogy szabotálnád a diétád? 

  Sokan úgy vélik, hogy a diéta és az édesség fogyasztása kizárják egymást. Gyakran hallani, hogy akik odafigyelnek a táplálkozásukra, le kell hogy mondjanak a cukorról és a csokoládéról. 
Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött

Hús nélkül is teljes az élet? A vegetáriánus életmód mögött 

Az utóbbi években tapasztalható növekvő érdeklődés a húsmentes táplálkozás iránt, ami részben etikai, részben pedig egészségügyi megfontolásokból fakad.
Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás?

Prémiumételek házhoz: luxus vagy hétköznapi realitás? 

Ki ne örülne annak, ha minden nap éttermi minőségű fogásokat fogyaszthatna? Régen ez csak a kiváltságosok luxusa volt, de mostanra akár a hétköznapjaink részévé is válhat. Persze, ehhez kellenek olyan szolgáltatók, akik nem egyszerűen csak kiviszik a meleg ebédet, hanem odafigyelnek a minőségre is.
Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb?

Szemes vagy kapszulás kávé? Melyik a gazdaságosabb? 

A mindennapi kávézás élménye kétségtelenül sokféle lehet. Valaki a gyors megoldásokat, mások a hagyományos módszereket részesítik előnyben. De vajon melyik a kedvezőbb választás, ha pénztárcánkat és környezetünket is számításba vesszük?
Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni!

Nem csupán az ételről, a hozzá illő borról is érdemes gondoskodni! 

Alig akad olyan hölgy, aki élete valamely pontján ne látta volna vendégül élete párját vagy épp a legjobb barátait egy fantasztikus vacsora keretein belül. Persze alkalmasint nagyszerű élmény étteremben randevúzni, ahol semmiről nem kell gondoskodni, csupán jól kell választani.
Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj?

Immunerősítés felsőfokon: mire figyelj? 

Vajon hogyan tudjuk egész évben épségben tartani az immunrendszerünket? Pár évvel ezelőtt, amikor a koronavírus-járvány kitört, akkor szinte napi szinten foglalkoztunk vele, azóta azonban kicsit háttérbe szorult. Pedig mindenki szeretné elkerülni a fertőződést.
Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt!

Készíts saját kezűleg gyulai kolbászt! 

A gyulai kolbász szinte minden magyar család hűtőjében ott lapul, ennek ellenére sokan nem tudják, hogy az eredeti recept alapján otthon is elkészíthető. A mai cikkünkben eláruljuk, hogyan.
Poharak, kések a vendéglátóiparban

Poharak, kések a vendéglátóiparban 

Az ételfogyasztás természetes módon társul az italfogyasztással, ezért az éttermek számára létfontosságú, hogy minden italféleséghez rendelkezzenek pohárral, hiszen a fogyasztási élmény kizárólag így lesz teljes. Különösen fontos ez a boroknál, ahol az ital élvezetéhez hozzátartozik annak megtekintése, megszagolása, kóstolása, ezekhez pedig megfelelő borospohárban kell szervírozni a nedűt.
Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere

Tejmentes zebratorta, ami tényleg szem-szájnak ingere 

Vannak napok, legyenek azok ünnepnapok vagy csak egy egyszerű hétköznapok, amikor valami igazán különleges finomságra vágyunk. Ilyenkor elvárható, hogy az édesség finom és szemet ingerlő is legyen, ha meg a legtöbb ételérzékeny is fogyaszthatja, az maga a csoda. Egy ilyen tej-, glutén- és cukormentes sütemény, a limekrémes zebratorta receptje, ami ráadásul a paleo étrendbe is tökéletesen beleilleszthető.
Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából

Nemes célt tűz ki a Waterdrop az óceánok világnapja alkalmából 

Az óceánok világnapján megjelenő exkluzív, sorszámozott Waterdrop üvegkulacs a tengerek jól ismert csodáit idézi, értékesítéséből pedig közvetlenül hozzájárul a fejlődő országok ivóvíz-ellátottságának növeléséhez.