Bécsi szelet
Elkészítési idő: 30 perc
Energiatartalom: 1 adag: 360 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 db citrom
- igény szerint étolaj
- 1 pohár zsemlemorzsa
- 2 db tojás
- 1 pohár finom liszt
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 4 szelet borjúcomb
Elkészítése:
A hússzeleteket gyengén kiveregetjük, majd megsózzuk,enyhén megborsozzuk. Ezután könnyedén belenyomkodjuk a lisztbe, belemártjuk a felvert tojásba, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában. A szeleteket bő, forró olajban mindkét oldalukon kb. 2 perc alatt aranyszínűre sütjük. A szeletek fordításakor és kivételekor ne szúrjuk meg a húst, mert a finom húslé kifolyik belőle! Ha elkészült, papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk. Tálalás előtt petrezselyem zöldjével és citromkarikával díszítjük.
Jó Étvágyat!
forrás: www.videkize.hu