Hozzávalók:
- 1 bögre (2,5 dl) kefir
- ½ bögre olvasztott kókuszzsír
- 4 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 bögre vanília ízű protein
- 1 bögre zabliszt
- 1 bögre darált mandula/mandula liszt
- 40 dkg magozott meggy (mirelit vagy cukormentes befőtt, 680g/üveg)
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180ºC-ra (hőlégkeverésen). Egy tortaformát vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A meggyet kivéve minden hozzávalót keverjünk össze egy nagy tálban, majd simítsuk az előkészített tepsibe. Szórjuk a tetejére a meggyet, majd kb. 25 perc alatt süssük készre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.
Mediterrán gyöngytyúkom cserépben sütve
Azt szokták mondani, hogy a gyöngytyúk csak levesnek jó. Na, ezt most megcáfolom! Itt ez a remek recept, amelyik minden ízében felidézi Olaszországot, és közben finom, szaftos, valami egészen elbűvölő. Kínáld zöldséges rizzsel vagy krumplipürével, nem bánom, csak adj hozzá egy kis könnyű rozét! Ezzel biztosan leveszed szíved hölgyét a lábáról! Miért? Nem ez a cél? Jó étvágyat!