Hozzávalók:
- 4 paradicsom
- 4 zöldpaprika
- 1 uborka
- 1 jó nagy fej vöröshagyma
- 10 dkg juhsajt
- só
- olívaolaj
- borecet
Elkészítés:
A paradicsomot kockára, a paprikát csíkokra, az uborkát kb. 4 mm-es karikára vágjuk. (Ez utóbbit az alapos mosás után a héjával együtt!) A vöröshagymát olyan vékonyra karikázzuk, amilyenre csak tudjuk! Sózzuk, kis borecettel, bőven olívaolajjal megöntözzük. Jó alaposan, de könnyeden összekeverjük, majd bedugjuk a hűtőbe. Érdemes a parti előtti napon így összedobni, hogy jól összeérjenek az ízek. Amikor a húsok már majdnem megsültek, akkor vedd ki a frigóból, és morzsold rá a juhsajtot! Pompás lesz! Jó bulizást!
Gall különlegességem
Imádom a bébicéklát, mert nem kell annyit főzni, mint felnőtt társait. Ha sikerül olyan kicsit szerezni, amit darabokra sem kell vágni, az még jobb, mert vicces még a terítés is vele: sötét kis “céklaegerek” farkincáival díszítheted a grilles este asztalát!