Hozzávalók két csemetének:
Elkészítés:
Meghámozzátok a kivit és a banánt, majd karikára vágjátok. A gyümölcsöket a többi "alkatrésszel" rakjátok turmixgépbe, és adj hozzá "kakaót", vagyis jól pépesítsétek össze. Készítsetek ki két tányért. Az egyikbe öntsetek kevés vizet, a másikba kristálycukrot, A tálalópohárkákat először a vízbe, majd a cukorba mártsátok bele. Fordítsátok meg, majd osszták szét a turmixot a két pohárba. Kedvetekre díszíthetitek, sőt más gyümölcsöket is összeválogthattok!! Egészségetekre!
Őszibarackbólém
Mostanában kevésbé divatos ital a bólé, de annál finomabb! Tudni kell, hogy akkor a legjobb, amikor a nyers gyümölcs leve, és az italok aromája, ízvilága megfelelő mélységben keveredik. Csakis jégbe hűtött pezsgőt használj! Ha nem mered bevállalni, helyette önts bele szénsavas ásványvizet a legvégén. Léteznek igazi, nagy bóléstálak üveg merőkanállal, de poharakba öntve is kínálhatod. Ha nagy a meleg a kerti partin, csak tálalás előtt vedd ki a hűtőből, és frissen adagold a poharakba. Így lassabban melegszik fel! Adhatsz hozzá kis színes vagy fa pálcikákat a barackok kipecázásához! Ez azonban inkább nyárra való...