Hozzávalók 10 darabhoz:
- 90 g cukormentes étcsokoládé 80%-os
- 50 ml kókuszzsír
- 250 g sült céklapüré
- 2 tojás
- 90 g eritrit
- 50g mandulaliszt
- 50 g cukrozatlan kakaópor
- 1 tk. szódabikarbóna
- 1 cs. só
Babapiskótához:
Hozzávalók (40 darabhoz):
- 4,5 dkg zabpehelyliszt
- 1,5 dkg tönköly finomliszt
- 5 dkg nyírfacukor/7 dkg eritrit porrá őrölve
- 1 csipet só
- 5 tojás (szobahőmérsékletű)
- 1 vaníliarúd kikapargatott magjai
Díszítés:
12 db cukormentes babapiskóta
+ 1-2 kocka étcsokoládé felolvasztva!

Brownie elkészítése:
1. 190 fokon süssük meg az olajjal meglocsolt céklát alufóliában, méretétől függően 1-1.5 órán keresztül. Ha megsült, hagyjuk kihűlni.
2. A tojásokat a szobahőmérsékletű kókuszzsírral elkeverjük, és szakaszosan hozzáadjuk a száraz hozzávalókat, a mandulalisztet, sót, kakaóport, eritritet, szódabikarbónát.
3. Az étcsokoládét vízgőz felett meglolvasztjuk. A céklát hámozzuk meg, pürésísük, és adjuk hozzá a tészta alaphoz, az olvasztott csokoládéval együtt.
4. A sütőt melegítsük elő 180 C fokra és 30 percig süssük a brownie-t. Ha megsült, pihentessük 20 percig, majd szúrjuk bele a feldíszített babapiskótákat.
Babapiskóta elkészítése:
1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
2. Válasszuk szét a tojásokat, a fehérjét verjük kemény habbá, a sárgáját pedig a porcukorral szinte fehéredésig habosítsuk ki.
3. Szakaszosan keverjük hozzá a lisztet, a tojásfehérje negyedével pedig lazítsuk a masszát. Óvatosan forgassuk bele a maradék fehérjehabot.
4. A masszát töltsük habzsákba, és kb. 12-13 cm-es csíkokat nyomjunk ki belőle egymás mellé.
5. 3 percig süssük meg a sütőben a piskótákat, majd 3 percig 150 fokon, ekkor fordítsuk meg a tepsit. Folyamatosan ellenőrizzük a piskóták színét, nehogy túlbarnuljanak. Forrás: https://www.vercukormeres.hu