Hozzávalók
● 3 kisebb cékla
● 10 deka mascarpone
● 10 deka dió
● 10 deka füstölt sajt
● tészta (farfalle vagy bármi más)
● római kömény
● 2 gerezd fokhagyma
● só, bors
Elkészítése
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A céklákat héjasul, egyenként alufóliába csomagoljuk, és forró sütőben puhára sütjük. Ha kicsit kihűltek, meghámozzuk őket. A céklahúst botmixerrel pürésítjük, közben hozzáadjuk a fokhagymát, a sót, a borsot és a római köményt. Belekeverjük a mascarponét és a lereszelt füstölt sajtot. A kész tésztára kanalazzuk, és a nagyobb darabokra tördelt dióval megszórva tálaljuk.
Persze ez nem ördöngösség, már eleink is megbirkóztak ezzel a problémával, de azért nagyban javítja a komfortérzetünket, ha van egy remek tésztafőző edényünk. Mi most egy ilyen nem tapadó kerámiabevonatos főző-pároló szettet ajánlunk, üvegfedővel. Az ára 5.590 forint.
Az Életforma Shopban persze még sokféle tésztafőző edény közül válogathatsz.
● További Életforma-receptek itt!