
Hozzávalók 6 főre:
4 tojás
30 dkg nyírfacukor
2 citrom reszelt héja és leve
2 evőkanál vaníliakivonat
5 deci tejföl
2 deci olaj (én hidegen sajtolt olajat használok)
40 dkg kukoricaliszt
1 tasak sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat az édesítővel habosra verjük. A megmosott citromok héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele. Sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába öntjük, a formát néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a tésztában ne maradjon légbuborék. 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. Használjunk tűpróbát!
Intelligens citromkrémes sütemény
Ez a desszert keveréke a habkönnyű piskótának és a citromkrémnek. Ellenállhatatlanul könnyed, citromos, langyosan a legfinomabb, és kb. 5 perc, míg összeállítod – egyszóval ideális desszert. Aranybarna a teteje, felül piskótaszerűvé válik a kész tészta, alul pedig fantasztikusan finom citromkrém vár ránk.