Hozzávalók:
- 1 doboz csicseriborsó konzerv
- aszalt paradicsom
- kurkuma
- gyömbér
- só
- fokhagyma
- egy fej vöröshagyma
- zsiradék
- sajt
- kenyér a pirítóshoz
Elkészítés:
A hagymát kevés zsiradékon puhára pároljuk, kevés vízzel felöntjük, és hozzáadjuk a csicseriborsót. Sózzuk, fokhagymagerezdet reszelünk hozzá, ízesítjük kurkumával és gyömbérrel, majd kicsit átpároljuk. Nem kell sok idő a főzéshez mert a konzerv csicseriborsó már átgőzölt formában került a dobozba. A főzés végén hozzáadjuk az aszalt paradicsomot, és éppen csak egyet “rottyantunk” rajta. Tálaláskor reszelt sajtot és pirítóst kínálunk hozzá. A fűszerekkel ki-ki ízlése szerint bánjon!
Köszönöm Klári néninek a kiváló receptet!
Leveles kel főzelék marhahúspogácsával
A családban rajtam kívül nem nagyon rajonganak a kelkáposztáért, ezért ritkán főzök ebből az egyébként igen finom és egészséges zöldségféléből – írja Pammer Lívia. Most egy reform főzelék készült kontaktgrillen sült marhahúspogácsával. Jó étvágyat!